Епопея з дитячою поліклінікою на Стрийській близька до завершення

Робочий візит Володимира Гройсмана на Львівщину, хоча й тривав лише день, мав доволі насичену програму. Прем’єр-міністр відвідав міжнародний аграрний форум «Аgroport West Lviv 2019», проінспектував Львівський перинатальний центр і будівництво доріг в області.

У цьому щільному графіку знайшлося місце події, на яку медіа, можливо, й не звернули уваги. Але для тисяч дітлахів та їхніх батьків цей епізод був украй важливим. Йдеться про короткотривалу зустріч з Прем’єром львівських активістів, що відстоюють дитячу поліклініку на Стрийській, 61, повідомляє ГалІнфо.

Власне, ця історія триває вже близько двох місяців. Ще в січні керівництво закладу отримало листа від Міністерства оборони, на балансі якого перебуває приміщення поліклініки. Власне, саме приміщення чиновники запланували продати на аукціоні, чим шокували не лише медиків, а передовсім батьків маленьких пацієнтів. Їх тут обслуговують близько 3,5 тисяч і якби заклад закрили, то дітлахів, часто-густо з високою температурою та іншими неприємними симптомами, потрібно було б вести в найближче відділення – за 5 кілометрів, на вулицю Симоненка. Натомість у поліклініці біля домівки на дітей щодня чекають кваліфіковані фахівці – педіатри, хірург, невропатолог. Тут функціонують фізіотерапевтичний кабінет, кабінет щеплень, медична лабораторія та кабінет масажу.

Саме тому громада почала бити на сполох. Мешканці мікрорайону з допомогою активістів громадських організацій “Українська Стратегія” та “Рідний Сихів” блискавично зібрали майже 1300 підписів і передали їх у Кабінет Міністрів. Такою ж блискавичною була реакція Уряду. Володимир Гройсман особистим розпорядженням викреслив приміщення поліклініки зі списку об’єктів, що підлягають продажу з молотка.

Далі, після повторного збирання підписів, цього разу під зверненням до місцевою влади, міськрада таки погодилася взяти приміщення на баланс. Наступне слово повинен сказати Уряд. І зволікань тут не буде – пообіцяв Прем’єр-міністр. Каже – добре пам’ятає про цю проблему, бо ще здивувався, що звернулися до нього мешканці, хоча повинні були в першу чергу місцеві чиновники та депутати.

 

Натомість львів’яни вручили Володимиру Гройсману ще один документ. І цього разу не прохання чи петицію, до яких Прем’єр так звик, подорожуючи регіонами, а просто грамоту-подяку. І зробили це, кажуть, з легким серцем. Бо активними діями, здається, таки відстояли поліклініку для власних дітей.

Фото з відкритих джерел.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини