“Дедпул” на варті українських територій: історія британця, який вирушив на Донбас бійцем ЗСУ

Ані української, ані російської армієць не знає, тому з побратимами здебільшого спілкується мовою жестів.

Покинув дім на Туманному Альбіоні та вирушив на передову. Від російської агресії нашу державу захищають не лише українці, а й іноземці. Вже кілька років у складі одного з українських військових підрозділив служить громадянин Великої Британії. Що змусило іноземця взяти до рук зброю, розповість 5 канал.

Військовослужбовець на позивний “Дедпул” – британський підданий. Вдома у Британії працював охоронцем у нічному клубі. На схід приїхав 2017-го. Починав із надання медичної допомоги пораненим.

“Я дуже люблю Україну. Тому, коли через сім місяців постало питання мого подальшого перебування на території України, я підписав контракт зі Збройними силами. Росія дуже агресивно поводиться щодо своїх сусідів. Тому я вирішив зробити свій невеличкий внесок, щоби допомогти українцям”, – пояснює армієць.

Для 26-річного “Дедпула” це вже друга ротація на передову. Завдяки досвіду служби в британській армії він швидко опанував професію кулеметника. Нині армієць захищає українську землю у підрозділі морських піхотинців на Маріупольську напрямку.

“Українці дуже дружні і приємні у спілкуванні люди. І мені дуже подобається українська культура”, – ділиться “Дедпул”.

Ані української, ані російської “Дедпул” не знає. Тому з побратимами здебільшого спілкується мовою жестів.

“Не знаєш, як з ним спілкуватися. Потім слухаєш хлопців, підходиш. Він деякі слова наші розуміє, деякі ні. Вчу якісь там слова найважливіші, від хлопців дізнаюся. Якщо щось там запитати – якщо він не розуміє – підійшов, запитав”, – розповідає військовослужбовець з позивним “Лом”.

Проте мовний бар’єр не завадив “Дедпулу” потоваришувати з військовими та знайти друзів серед армійців.

“Він хороший товариш. Немає цього конфлікту, як кажуть, що в нас своє мислення, в них – своє. Не правда, абсолютно людяні, добрі стосунки”, – запевняє боєць з позивним “Гагарін”.

Вільний час на передовій “Дедпул” використовує для вивчення української. Опанувати солов’їну йому допомагають побратими. Контракт із ЗСУ армієць підписав на три роки. Але боронити схід обіцяє, доки Росія не припинить агресію проти України.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини