Чому на деяких приміських маршрутах Львова зросла вартість проїзду до 7 гривень

Приміські перевізники підняли тариф разом із міськими.

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО: ТО Є ЛЬВІВ

Із 1 лютого вартість проїзду у міських автобусах Львова зросла з 5 до 7 гривень згідно з рішенням виконкому ЛМР. Після цього на Гарячу лінію Львова почали находити скарги про те, що у деяких приміських маршрутках, за які відповідає ЛОДА, також подорожчав проїзд, повідомляє Твоє місто.

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА Роман Кокотайло, обласні органи влади не можуть формувати граничний тариф на перевезення.

«У 2016 році Кабмін своєю постановою забрав повноваження у облрад і облдержадміністрацій формувати граничну вартість проїзду, тож перевізники, зважаючи на обставини, такі як здорожчання пального чи мастильних матеріалів, можуть самі формувати вартість проїзду, але зазвичай подорожчання не перевищує 10%», – каже Роман Кокотайло.

За його словами, пасажири приміських маршруток дійсно зверталися до області за роз’ясненнями. Він пояснює, що у вересні та жовтні, коли більшість приміських і міжміських перевізників скоригували вартість проїзду, на маршрутах, ближніх до Львова, тариф не зріс. Тож після того, як змінився тариф у Львові, приміські перевізники також скоригували його з 5 до 7 гривень. У ЛОДА таке рішення називають конкурентним.

Нагадаємо, у 2019 році їздити безкоштовно на міжміських, приміських та міських маршрутах Львівської області можуть п’ять пільгових категорій: учасники бойових дій, бійці-добровольці АТО, особи з інвалідністю внаслідок війни, члени сімей загиблих, а також особи з інвалідністю 1-ої групи по зору та супроводжуючі особи.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини