У Латвії українець отримав 4300 євро штрафу за хабар у п’ять євро

У Латвії українець отримав 4300 євро штрафу за хабар у п ять євро
Проти українця, який запропонував хабар у 5 євро, відкрили справу

Українець хотів потрапити до Латвії без страховки, а коли це не вдалося – запропонував прикордонникам хабар. При цьому страховку можна було оформити на кордоні.

 

Громадянин України намагався потрапити до Латвії без страховки, а коли це не вдалося – запропонував прикордонникам хабар у п’ять євро. Його оштрафували на 4300 євро. Страховку можна було оформити на кордоні, повідомляє Кореспондент.

Так, у ДПС з’ясували, що в українця 1964 року народження, який в’їжджає на особистому автомобілі, немає поліса страхування здоров’я. Щоб прикордонники закрили очі на цю проблему і пропустили його в Латвію, водій запропонував хабар у розмірі 5 євро.

“Звичайно, за дачу хабаря відносно чоловіка почали кримінальний процес, припис прокурора Красилівської районної прокуратури. За злочинне діяння чоловікові виписано штраф у розмірі понад 4 тис. євро. Застосували штраф і дозволили продовжити шлях”, – пояснила представник Державної прикордонної служби Латвії Крістіне Петерсоне.

Штраф українець мусить виплатити протягом місяця.

“Поліс страхування здоров’я можна оформити на місці, на території контрольно-пропускного пункту. Цього року прикордонниками виявлено другий такий випадок дачі хабаря. Минулого року подібних злочинних діянь було 9”, – додав Петерсоне.
Як повідомлялося, кожен п’ятий українець давав хабар. При цьому кількість українців, які дають хабарі, знизилася на 9% за три роки.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини