“Укрзалізниця” передумала підвищувати вартість квитків цьогоріч

Натомість потяги розділять на три класи.

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО: ГЛАВКОМ

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» не планує пряму індексацію тарифів на пасажирські перевезення на 2019 рік. Про це під час прес-конференції розповів голова правління компанії Євген Кравцов, інформує Твоє місто.

За його словами, натомість «Укрзалізниця» збирається розділити тарифні класи і провести дерегуляцію найдорожчого сегмента пасажирських перевезень.

«Цього року в нас є ініціатива поділу класів пасажирських вагонів на перший, другий і третій. Я думаю, це відбудеться за кілька тижнів», — каже він.

Євген Кравцов навів приклад сполучення Києва з Маріуполем, де запрацює поділ на класи.

«З 30 березня у нас буде три поїзди сполученням з Маріуполем. Новий потяг буде складатися з повністю оновлених вагонів. За нашою градацією, він буде віднесений до категорії “люкс”. При цьому він буде долати маршрут швидше за всіх. Також буде поїзд категорії стандарт, який їхатиме близько 16 годин і буде складатися з хороших вагонів. Там буде нижча ціна. Також, буде поїзд категорії економ з часом у дорозі понад 17 годин з найменш модернізованими вагонами», — говорить він.

На інших маршрутах, каже Євген Кравцов, можлива комбінація різних вагонів у складі одного поїзда. Також він зауважив, що нові правила перевезень перебувають на фінальній стадії в Міністерстві інфраструктури та Міністерстві юстиції. За словами Кравцова, після відповідних погоджень «Укрзалізниця» зможе дерегулювати найдорожчі перевезення.

Нагадаємо, раніше «Укрзалізниця» планувала подорожчання квитків у 2019 році у два етапи — з 1 квітня на 12% і з 1 жовтня на 12%. Торік компанія двічі підвищувала вартість квитків.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини