У Львові відбудеться екстремальна Хресна дорога: у нічний час і через ліс

Львівську молодь запрошують долучитися до Екстремальної Хресної Дороги.

Як повідомляє «Духовна велич Львова», у ніч з 5 на 6 квітня 2019 року у Львові відбудеться Екстремальна Хресна Дорога. Подію організовує Римо-католицька парафія св. Йоана Павла ІІ у Львові-Сокільниках, передає Четверта студія.

“Особливістю цієї Хресної Дороги є її проведення. Учасники впродовж усього шляху зберігають мовчання, роздумуючи про Слово Боже, відбувається вона у нічний час та, зазвичай, шлях пролягає через лісову місцевість, села, поля тощо.

Великим пріоритетом цієї ходи, є зустріч з самим собою, адже в буденності, ми рідко стаємо перед самим собою такими, якими ми є насправді. Така зустріч часто стає перемінною у житті людини, адже відкриваються такі речі, які важко побачити за призмою різних справ та обов’язків” – розповідають організатори.

ЕХД засновано в Польщі у 2009 в рамках молодіжної групи. За 10 років ідея стала нагодою для глибокої молитви для понад 100 000 учасників і відбувається у 25 країнах світу, в тому числі і в Україні.

Основним гаслом ЕХД є: Не варто жити нормально, треба жити екстремально!

Це гасло є певним викликом  для молодих людей, для того, щоб вийти з своєї зони комфорту, залишити теплу кімнату, і разом з іншими пережити цю нічну хресну ходу.

Цьогорічною темою, яка супроводжуватиме учасників ходи буде «Церква ХХІ століття». Ця тема дуже важлива у наш час, коли Церква шукає нових напрямів для діяльності у світі.

Основними пунктами є:

  • нічний перехід у мовчанні, в групах не більше 10 осіб;
  • тривалість – майже 10 годин, дистанція – понад 30 кілометрів;
  • при стоянні – читання роздумів (написаних молоддю) про Страсті Христові, завантажених на телефон (або роздрукованих);
  • для витривалих, для тих, які не бояться викликів, щоб трохи досвідчити силу страждань і любові Христа;
  • після закінчення – спільний чай.
Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини