“Гасили носили, потім палицями “: школярі врятували село від пожежі через спалений сухостіл

Товариші пригадують, гралися неподалік поля і побачили, що поблизу селища загорілася суха трава

Про це повідомляє 5 канал

Діти-герої – на Львівщині п’ятеро учнів молодшої та середньої школи загасили пожежу. Вогнем охопило сухостій, який загрожував селищу масштабною пожежею. За вчасні і вправні дії, обласні рятувальники нагородили юних рятівників грамотами та подарунками. Марта Шикула докладніше розповість.

У школі селища Красне урочистості – півтисячі учнів чекають на гостей-рятувальників. З-поміж школярів Максим Гірняк, Віталій Кахнич, Дмитро Пронишин, Назар Пристанський та Назар Кузьма.

П’ятьох школярів відзначили грамотами та подарунками за ліквідацію пожежі.

Товариші пригадують, гралися неподалік поля і побачили, що поблизу селища загорівся сухостій. Вогонь швидко підступався до копиці сіна одного з господарств. Це могло загрожувати масштабним займанням. Учні одразу кинулися гасити полум’я.

“Я взяв пляшку, полив. Закінчилася вода. Я пляшкою бив (полум’я – 5.UA) і ногами і палицею”, – пригадує школяр Віталій Кахнич.

“Ми почали набирати у відра води. Вилили відро води і майже загасили пожежу. Копали той вогонь. Мені десь було по пояс”, – розповідає школяр Назар Пристанський.

“Там нікого не було, ми боялися, що там росте молодняк, через пару метрів вже сіно. Якщо би сіно загорілося то все”, – каже учень Назар Кузьма.

“Спочатку гасили ногами, потім брали палки складали як віники. Потім пішли додому до мене взяли пляшки з водою”, – пригадує товариш Дмитро Пронишин.

Мати нагородженого Дмитра Пронишина зізнається, коли дізналася про вчинок сина, добряче налякалася, а потім насварила хлопця.

“Ми спочатку не прийняли значення, насварили чого вони в вогонь лізли. А всі кажуть герої”, – пригадує Людмила Пронишин.

Обласні рятувальники переконують – попри юний вік школярі діяли вміло.

“Була пожежа і на місці пожежі працювали діти. Нас це здивувало і порадувало. Тому що в області надзвичайно багато пожеж сухої трави і ніхто не бере участь в її гасінні. Люди або спостерігають або викликають нашу службу. А тут діти показали, як треба робити. Вони виявили пожежу і вони її ліквідували”, – розповів Віталій Туровцев керівник сектору зв’язків зі ЗМІ ГУ ДСНС у Львівській області.

Відтепер світлини юних вогнеборців висітимуть на шкільній дошці пошани. Тим часом хлопці зізнаються, що в майбутньому хотіли б стати рятувальниками.

Марта Шикула, Євген Радіон,

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини