Ліквідована УГКЦ парафія у центрі Львова перейшла до ПЦУ

3 березня, ліквідована УГКЦ парафія храму Стрітення Господнього, що на вул. Винниченка, 30а у Львові, прийняла рішення про перехід до ПЦУ.

Цю інформацію ZAXID.NET підтвердив декан заочного факультету Української академії друкарства, що керує організацією парафіян, Ігор Барановський.

Храм Стрітення Господнього унікальний тим, що останні 17 років там проводили служби і греко-католики, і римо-католики, зокрема представники ордену Домініканців. Однак торік довкола храму виник конфлікт між прихожанами УГКЦ та РКЦ.

Між парафіянами постійно відбувалися сварки, і восени 2018 року митрополит Львівської архиєпархії УГКЦ Ігор Возьняк відкликав з храму свого священика. Після цього греко-католики забрали ключі від храму і перестали пускати туди римо-католиків. Зараз греко-католики самостійно, без священика, проводять служби у храмі, а римо-католики моляться у приміщення Курії РКЦ, що розташована поруч.

Наприкінці лютого 2019 року УГКЦ ліквідувала парафію храму Стрітення Господнього, заявивши, що «богослужіння там провадять некатолицькі священники».

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини