Дe провeсти 8 бeрeзня і Вeликдeнь. П’ять бюджeтних варіантів в Украіні

Цієї весни українці матимуть три вихідних поспіль до Міжнародного жіночого дня та п’ять днів на Великдень. Це гарна нагода поїхати на вихідні за місто.  Одразу ж захотілося мандрувати?

Кожне містечко України має свої культурні та природні пам’ятки, оповите своїми міфами та легендами. Старовинні маєтки та мальовничі парки, храми та інші цікаві місця, які варто відвідати. Тут дійсно є на що подивитись. Незабутні враження, найнеочікуваніші емоції та чудово проведений час гарантовані!

“Сніданок з 1+1”  підготував для вас кілька цікавих ідей для бюджетного відпочинку Україною.

Чернівці

Не випадково це місто називають “маленьким Віднем” або “маленьким Парижем”. Тут особлива атмосфера міста, де переплітаються культури різних народів.

Тут можна неспішно прогулюватися старовинними вулочками, а о 12-ій на головній площі, послухати “Марічку”, що лунатиме з Ратуші. Знову відчути себе студентом, блукаючи коридорами Чернівецького університету.

Бюджет поїздки складатиме від 540 гривень (дорога з Києва та доба проживання).

stezhkamu.com

Коломия (Івано-Франківська область)

Символ міста – єдиний у світі та найвідоміший музей “Писанка”. Гігантське яйце не можливо оминути. В унікальній колекції музею майже десять тисяч великодніх писанок.

Гуляти вулицями міста дуже приємно і цікаво. Тут особливий колорит і гостинність жителів.

У Коломиї чимала кількість храмів різних конфесій та цінних зразків архітектури австрійського періоду. Зберіглась дерев’яна церква – найстаріша в Україні.

У центральній частині Коломиї розташований стародавня Церква Св. Йосафата (костел Діви Марії), побудований в 1775 році.

Вартість відпочинку –  від 400 грн.

karpaty.life

Мамаївці. Долина тюльпанів

Мамаївці називають “маленькими Нідерландами”. Буковинське село відоме завдяки долиною тюльпанів. Щороку тутквітне понад 60 сортів голландських різнокольорових квітів. Мамаївці – ідеальна локація для фотосесій та селфі.

Зазвичай період цвітіння  у квітні.

Такий відпочинок в середньому буде коштуватиме від 300 грн.

dzerkalo.media

Чернігів

Чернігів посідає перше місце серед відвідуваних місць України. Знайомство з містом можна розпочати з відвідування чернігівського валу, де розташована фортеця часів Київської Русі – так званий дитинець та комплекс оборонних споруд міста –  12 чавунних гармат, які вважаються візитівкою міста.

Гуляючи містом, варто відвідати будинок-музей Михайла Коцюбинського в якому він написав свої відомі твори,  згадуючи шкільну програму, Fata morgana, Intermezzo, “Тіні забутих предків”.

Для усіх закоханих варто зробити фото на згадку біля скульптури “Романтика в серці”  та чудове місце для поцілунків – музичного фонтану.

Бюджет такого туру – від 550 гривень.

lavrentievich.blogspot.com

І нарешті завершує рейтинг Кам’янець-Подільський.

Це унікальне місто з особливою атмосферою середньовічної казки та неповторної архітектури. Тому його називають містом семи культур і національностей.

Почати прогулянку варто з центру для того, щоб побачити символ міста – Кам’янець-Подільську фортецю, яка входить до складу історико-архітектурного заповідника “Кам’янець”, який є одним з семи чудес України.

Вартість туру складатиме від 400 гривень.

visittoukraine.com

Так що беріть фотоапарат,  чудовий настрій і вирушайте у дорогу.

Бажаємо вам гарних вихідних!

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини