Данилко сказав, хто має поїхати на Євробачення-2019

Український артист та один з членів журі Нацвідбору на Євробачення-2019 в Україні Андрій Данилко сказав, що представляти Україну на міжнародному конкурсі має виконавець, який посідає друге місце – Freedom jazz.

Про це шоумен заявив в коментарі виданню Обозреватель.

Я вважаю, що не треба відмовлятися, є цілком хороші представники, які можуть поїхати. Якщо MARUV відмовилася чи її змусили відмовитися, то повинен їхати виконавець, який займає друге місце – Freedom jazz. Якщо вони відмовляються, то йдемо далі, на третьому місці KAZKA, нехай вони їдуть. Якщо і KAZKA відмовиться, то беремося за четверте місце тощо,
– наголосив Данилко.

Він додав, що всі питання про позиції учасників Нацвідбору щодо українсько-російських відносин і гастролей у РФ треба вирішувати до прямих ефірів.

“Люди, які брали участь у Нацвідборі, самі в шоці, я дивлюся на них, і мені так шкода. Згадую себе, коли я сидів у костюмі Вєрки Сердючки на прес-конференції, і мені кажуть: “Як ви можете представляти Україну? Це ганьба”… Якщо такий час у нас, купа нюансів, будь ласка, вирішуйте це до конкурсу. Вирішіть усе, візьміть відбитки пальців, сфотографуйте в профіль і анфас, як у СІЗО, нехай аналізи здадуть, а потім проводьте відбірковий тур”, – зауважив артист.

Хто може поїхати на Євробачення замість MARUV: дивіться відео

“Оскільки ми живемо в цій країні, я ні чому не дивуюся. Я, звісно, був у шоці від того, що відбувається там. Це було жахливо, але, на жаль, ось такий час. Можу відповідати тільки за оцінки, які я ставив, і за коментарі, які я давав щодо виступів конкурсантів. А як скандали оцінювати? А як мені треба було оцінювати, коли мене спалювали на Майдані? Як це може бути взагалі? Я їду представляти країну, а мене знищують, як це може бути?”, – додав у коментарі Данилко.

В чому полягає скандал зі співачкою MARUV?

Минулими вихідними відбувся фінал Нацвідбору Євробачення в Україні, де перемогу здобула уродженка Дніпропетровщини MARUV (Анна Корсун). Незважаючи на гастролі у Росії та права російської компанії Warner Music Russia на пісню Siren Song, з якою MARUV повинна була їхати в Ізраїль на головний конкурс, вона отримала 11 балів від глядачів та суддів шоу. Однак, згідно з правилами, після відбору на телеканалі СТБ договір з представником України повинна ще підписувати Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ).

Деякі деталі договору співачка оприлюднила в мережі та назвала їх такими, що обмежують права і свободи людини, додавши, що готова скасувати всі гастролі в Росії, якщо це буде потрібно для конкурсу. Водночас віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко неодноразово наголошував, що артистці, яка продовжує демонстративно гастролювати Росією, не варто їхати на міжнародний конкурс, щоб потім не довелось пояснювати всьому світу, що між Україною і Росією ніякої дружби немає.

Виступ MARUV на Нацвідборі на Євробачення-2019: дивіться відео

Після 5 годин перемовин між НСТУ та командою MARUV сторони так і не підписали договору, посилаючись на низку причин. Згодом цю ситуацію прокоментував і голова правління НСТУ Зураб Аласанія, який разом з представниками Суспільного мовника вирішив уникнути надмірної політизації конкурсу. Сама ж MARUV не забарилась з відповіддю та ствердила, що “не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини