Стереотип про Львів №2: Ходити на базар для львів’ян – то ціле мистецтво

Подейкують, що у місті Лева всі тутешні жителі люблять ходити на базар. Воно й справді так.

Встати на світанку, запастись торбиною і почимчикувати на базар, аби встигнути купити свіженької ковбаски, щойно спеченого буханця хліба, рибку чи м’ясця – у Львові це цілий процес, традиція навіть. А в будень і перед святами на місцевих ринках ніде голці впасти – тільки й чути як один одного перегукує, як сперечаються за те, хто перший вхопив півня за лапу, а як торгуються, як припрошують купити вранішнього молочка чи збираної сметани, своєї городини чи щойно перемащених андрутів. Та й що тільки не пропонують на львівських базарах – краму на всяк смак тут. У місті Лева справжні господині навіть мають на базарі своїх перевірених продавчинь, в яких вже не перший рік купують продукти. Тож свої “цьоці Олі” і “пані Марійки” є чи не у всіх.

Нещодавно в інтерв’ю “Пошті” народний артист України, художній керівник театру ім. М. Заньковецької, справжній львівський пан, Федір Стригун зізнався, що також полюбляє скуповуватись на базарі.

“Дуже люблю ходити на базар: людей бачу, можу порозмовляти з ними, посміятись, десь навіть настрій їм підняти. Інколи бачу: якась продавщиця ну така вже сердита, що ради нема. Запитую: “Чому у вас настрою нема? Та посміхніться, дивіться: сонечко світить, пташки співають”. І, знаєте, вона починає посміхатись. А мені так приємно!”, – розповідав Федір Стригун.

Джерело: lviv.vgorode.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини