10 українських страв, які неможливо уявити без сметани

Напевно, мало хто сперечатиметься, що сметана — це смачно і корисно. Тим більше, що в українській кухні сметана — саме той продукт, без якого ніяк не обійтися.

У цій статті ми підібрали 10 страв зі сметаною, які сподобаються будь-якій господині і прикрасять будь-яке застілля.

1. Звичайно ж, український борщ зі сметаною

Навряд чи знайдеться українська господиня, яка хоча б раз у житті не готувала традиційний український червоний борщ, і навряд чи знайдеться українець, який би не любив червоний борщ. І, думаємо, всі погодяться, що червоний борщ складно уявити без доброї ложки смачної сметани.

2. Гриби в сметані

Грибний сезон закінчується, тому саме час готувати гриби! А яка грибнастрава може бути краща на смак, ніж тушковані гриби в сметані?

3. Яловича печінка в сметані

Якщо ви дбаєте про своє здоров’я, то, швидше за все, у вашому раціоні є яловича печінка. Цей продукт — прекрасне джерело амінокислот, вітаміну А та вітаміну В12, а також міді. Звичайно ж, найсмачніша яловича печінка виходить зі сметаною.

4. Кролятина в сметані

Кролятина — один з найкорисніших видів білого м’яса, в якому міститься багато легко засвоюваного білка та інших корисних речовин. Про те, як приготувати тушкованукролятину в сметанному соусі або м’ясо кроля з білим вином, гірчицею і сметаною.

5. Шашлик, замаринований в сметані

Існує багато способів замаринувати м’ясо для шашлику, і один з них — шашлик в сметані. У сметані або сметанному маринаді готують шашлик зі свинини —і це дуже смачно!

6. Окрошка на сметані

Якщо ви любите окрошку, але ніколи не готували окрошку на сметані, то саме час це зробити. Готується окрошка на сметані не складніше, ніж окрошка на кефірі або окрошка на айрані.

7. Вареники зі сметаною

Вареники зі сметаною, будь то вареники з картоплею, вареники з кисломолочним сиром або вареники з вишнями — традиційна українська страва, гідна того, щоб зайняти місце на будь-якому столі. І, звичайно ж, подаються вареники зі сметаною або турецьким йогуртом. Смакота!

8. Деруни зі сметаною

Якщо й існує українська страва, яка за популярністю могло б позмагатися з варениками або українським борщем, то це справжні українські деруни зі сметаною.

9. Соуси на сметані

Сметана і турецький йогурт — продукти, якими прекрасно можна замінити майонез. А крім того, на сметані можна приготувати дуже смачні соуси і заправки для салатів: соус на сметані з приправами, часниковий соус на сметані, соус на сметані з гірчицею і багато інших.

10. Випічка на сметані

І, звичайно ж, на сметані готують смачну випічку!

Джерело: milkalliance.com.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини