Суд підтримав вимогу львів’янина скасувати регіональну російську мову у Харкові

Відомий борець за права українців в Україні, доцент кафедри програмування Львівського національного університету імені Івана Франка Святослав Літинський, виграв суд в Харківської міської ради про відмову скасування регіональної мови.

Святослав Літинський/Facebook

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, передає кореспондент Львівського порталу.

«Сьогодні Львівський окружний адміністративний суд задовільнив мій позов до Харківської міської ради, до якої я звернувся із заявою про вжиття заходів скасування рішення про регіональну мову», – повідомив він.

Харківська міська рада має повторно розглянути звернення про незаконне встановлення статусу російської мови, як регіональної.

«Суд визнав протиправною бездіяльність міської ради щодо неналежного розгляду моєї заяви та зобов’язав міську раду повторно розглянути звернення із врахуванням висновків суду.

Вдячний суду, що не піддався на оманливі доводи відповідача, які ґрунтувалися переважно на тому, що вони не мають функції скасування рішення, або, що я взагалі не мав права на судовий захист, оскільки не є членом територіальної громади Харківщини», – повідомив він.

Виграли суд в Харківської міської ради про відмову скасування регіональної мови.Сьогодні Львівський окружний…

Gepostet von Svyatoslav Litynskyy am Freitag, 11. Januar 2019

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини