Львівські кардіохірурги врятували 33-річного чоловіка з раптовою проблемою серця

33-річний мешканець Перемишлянського району Львівщини ішов засніженою польовою дорогою 6 км, останні 3 км вже з сильним серцебиттям. Поруч нікого не було. Він з останніх сил добрався до сільської хати друга, звідки йому викликали «швидку». Лікарі кажуть, що народився у сорочці.

Про це повідомляє Zaxid.net

«Я ішов пішки з села дружини до свого. Між ними відстань – 6 км. Жодна машина, фіра не їхали. На половині шляху відчув, що моє серце просто вистрибує з грудей, здавалося, що я зараз втрачу свідомість, бо нікого поруч не було. Аби не втратити свідомість, я їв сніг і якось добрався до хати друга, який і викликав мені «швидку», – розповів ZAXID.NET 33-річний Ігор К.

Ігор знав, що має вроджену проблему серця, але лікарі сказали йому, що до 30 років воно його не турбуватиме.

«Проблеми виникали, коли важко фізично працював або коли понервувався, але тривали недовго – одну-дві хвилини і самі проходили. А останній раз не вчухали надто довго», – каже Ігор.

Лікарі кажуть, що чоловік народився у сорочці, адже така проблема могла призвести до раптового летального випадку. Утім, за словами завідувача відділення електрофізіологічних досліджень серця з рентген-операційною Львівського обласного кардіоцентру Остапа Герети, у Львові вже давно успішно лікують пацієнтів з такими вадами й надалі вони живуть нормальним життям.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини