Зі Львова до Будапешта планують запустити рейс Wizz Air

У Міністерстві закордонних справ Угорщини запропонували українській стороні розглянути можливість запуску прямого авіасполучення між Львовом і Будапештом за допомогою авіакомпанії Wizz Air, повідомляє ЦТС.

“Заступник міністра закордонних справ і зовнішньої економіки Угорщини Левенте Мадяр запропонував знайти шляхи та можливості відкриття прямого авіасполучення Львів-Будапешт за допомогою угорської компанії Wizz Air”, – йдеться в повідомленні українського транспортного відомства за підсумками візиту угорської делегації до Києва.

Заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань, який очолював представництво МІУ на зустрічі з представниками уряду Угорщини, в коментарі журналістам зазначив, що можливість такого авіасполучення вже обговорюється.

“Львівський аеропорт вже опрацьовує з Wizz Air такий рейс”, – повідомив він.

Нагадаємо, що зараз Wizz Air має рейси зі Львова до Вроцлава, Берліна, Дортмунда, Ґданська, Катовіце, Лондона (Лондон-Лутон), Вільнюса та Братислави.

До кінця року запустять рейси у Франкфурт-Хан (з 14 грудня щопонеділка та щоп’ятниці), а з березня 2019 року — у Копенгаген (у середу та неділю).

Угорщина – одна з країн, куди українці подорожують найчастіше, як і до Польщі, Росії, Молдови, Білорусі, Румунії та Словаччини. Так, частка виїздів до цих країн складає 60% цих подорожей.

Серед неприкордонних країн найпопулярнішими стали Чехія (4,9% від загальної кількості виїздів), Туреччина (4,1%), Німеччина (4,1%), Єгипет (3,3%).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини