Двох лебедів зі Стрийського парку забрали на зимівлю (Фото)

У четвер, 15 листопада, через зниження температури двох лебедів зі Стрийського парку виловили із водойми і забрали на зимівлю. Прийняти птахів до себе на час холодів погодилась ГО «Еко-Zaхист». Лебедів поселили у домівці врятованих тварин, що на вул. Довбуша, 24.

Про це роповідає Львів – місто натхнення

«До нашої організації звернулась дирекція Стрийського парку із проханням прийняти лебедів на зиму. Ми, звісно, погодились. І навіть дуже радіємо, що дирекція парку довірила нам птахів на зиму. Пара лебедів нормально перенесла переїзд. Наші працівники вже їх погодували. Зараз птахи себе почувають добре. Ми поселили їх у тепле приміщення, тому що лебеді все-таки досить делікатні птахи і потребують комфорту», — розповів  Орест Залипський, голова ГО «Еко-Zахист».

Для лебедів підготували тепле приміщення для комфортної зимівлі на вул. Довбуша, 24. Фото Орест Залипський

Узимку лебедів годуватимуть кашами, фруктами та овочами. Птахів повернуть на водойми навесні.

Додамо також, що врятованим раніше лелекам у Шевченківському гаю потрібна їжа. Лелеки, яких минулого місяця підкинули у парк «Знесіння» у сміттєвих пакетах, перебувають у домівці врятованих тварин на вулиці Довбуша, 24.

Керівник організації Орест Залипський розповів, що вчора птахів перемістили зимувати у тепле приміщення, яке адаптували до природних умов, аби лелекам було комфортно. Вони перебуватимуть там до весни.

«Ми очікуємо, що із 6 лелек, які є у нашій домівці, весною у природу зможуть повернутися лише двоє. Адже у решти травмовані крила: у когось вигнуті у іншу сторону, у когось опущені. Це не дозволить їм вижити у природних умовах. Ми будемо надалі їм допомагати», – розповів пан Орест.

На заклики допомогти птахам відгукнулося багато людей. Зокрема, школи, учнівські парламенти, які зібрали кошти на харчування. Деякі приносили рибу.

Орест Залипський пояснює, що перед зимівлею особливо потрібна допомога, тому що риби є недостатньо на цілу зиму, а птахи їдять багато.

Усі хто має бажання допомогти лелекам-можуть принести рибу, а саме:мойву, салаку та малих карасів. Також птахи їдять курячі серця. Або можна допомогти фінансово, переказавши кошти на рахунок організації: 4149 5100 6099 4870.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини