Львів’янка Оксана Лівач виграла бронзу на ЧС з боротьби

21-річна львів’янка Оксана Лівач виграла для жіночої збірної України другу нагороду на чемпіонаті світу з боротьби, який цими днями выдбувається в Будапешті (Угорщина). Про це повідомляє UA-Футбол.

Право боротися за нагороду Оксана, яка виступає у найлегшій категорії до 50 кг, здобула вчора, поступившись у півфіналі непереможній 19-річній японці Юї Сусакі.

Сусакі сьогодні вперше в кар’єрі виграла на дорослому чемпіонаті світу, легко перемігши у фіналі любительку грошей під азербайджанським стягом Марію Стадник.

Але до того на килим у бронзовій сутичці вийшла Оксана Лівач. Її суперниця – срібна призерка торішнього чемпіонату світу серед молоді Ріту Ріту з Індії, яка паралельно практикує виступи в греко-римській боротьбі і це накладає відповідний відбиток на її техніку.

Власне, впродовж першого періоду впоратися з міцнішою фізично опоненткою Лівач не змогла. Правда, Ріту з її не надто вигадливою технікою теж спомоглася лише на одну результативну дію – повела 1:0, виштовхавши суперницю за межі килима.

Наставник української збірної Володимир Євонов постійно підбадьорював підопічну: “Сміливіше, Ксюхо!” Оксана ж стала розкутішою лише в середині другого періоду, після того, як не дозволила суперниці провести прийомів впродовж 30-ти секунд, впродовж яких Ріту проявляти активність була зобов’язана, оскільки отримала попередження за пасивність.

Коли ж рахунок зрівнявся, Лівач невдовзі взагалі спонукала опонентку тікати за межі килима і повела – 2:1. Ще секунд через десять питання про переможця були фактично зняті: Оксана пройшла в ноги, взяла схресний захват і провела накат – 6:1!

Правда, закінчити сутичку спокійно українці не вдалося. Намагаючись провести кидок і завершити поєдинок достроково, наша землячка пропустила контратаку. Рахунок скоротився до 6:5, але в тій же фазі Оксана змогла з партера заробити ще два бали і виграла 8:5.

Для Лівач ця бронза – перше серйозне досягнення у дорослій боротьбі. Досі Оксана була чемпіонкою Європи серед кадетів, юніорів та молоді, чемпіонкою світу серед кадетів.

Оксана є випускницею Львівського державного університету фізичної культури.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини