​10 ознак cправжнього львів’янина

Які ж вони, справжні львів’яни? І як розпізнати справжнього серед сотні туристів? Про це у своєму блозі розповів Вардкес Арзуманян. 

З кожним роком все більше і більше людей, приїхавши до Львова туристами, залишаються тут жити і поступово асимілюючи в львівське життя, намагаються стати львів’янами. Але нам, львів’янам справжнім, завжди помітний підступ, як би він ретельно не був прихований за випрасованною вишиванкою. Я визначив для себе 10 нехитрих ознак справжнього львів’янина:

1. Коли львів’янин запрошує співрозмовника на каву, найчастіше це означатиме запрошенням на все що завгодно, але не на каву. Кава для львів’янина – це привід і сполучна ланка між іншими львів’янами.

2. Коли у Львові дощ, всі львів’яни – учасники дорожнього руху, створюють нескінченні корки, незначні аварії, колапси та інші труднощі в пересуванні, бо справжній львів’янин знаходиться в стані меланхолії, коли у Львові дощ. Адже львівський дощ це так романтично

3. Справжній львів’янин щонеділі після церковної служби, проводить сімейний бранч в традиційних львівських кафе, бо недільна служба об’єднує всіх. Львів’яни шанують традиції.

4. Справжній львів’янин при будь-якому зручному випадку, буде намагатися зняти рожеві окуляри з туриста і опустити його на землю, розповідаючи про реальний стан речей всієї інфраструктури міста і маси незручностей, але в глибині душі, завжди буде пишатися Львовом і дякувати богові за те , що народився там, куди прагнуть потрапити мільйони людей з усієї країни.

5. Тільки справжній львів’янин знає що у братів Гадюкіних є сестричка Віка, а Лесик бенд і Пікардійська Терція ніколи не виступали в одному концерті.

6. Тільки у справжнього львів’янина, Високий Замок асоціюється не з панорамним видом на місто, а шкільним випускним і тим що сонце встає десь в районі Левандівки.

7. Тільки справжній львів’янин знає, що куй біда це не тільки заклик до дії, а й прізвище мера пострадянського Львова.

8. Тільки для справжнього львів’янина слова чебуреки і Брюховичі є синонімами.

9. Тільки справжні львів’яни пам’ятають як Океан Ельзи приходили пішки з гітарами в футлярах на виступ у концерті на честь дня міста, який тоді був у вересні, про що теж можуть пам’ятати тільки справжні львів’яни.

10. Тільки справжній львів’янин не буде їсти в кафе львівський сирник, бо його мама чи бабуся готують сирник набагато краще.

Автор: Вардкес Арзуманян

Джерело: vado.com.ua

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини