Що об’єднує Львів, Харків та Одесу із Житомиром? (фото)

Саме так, вам не привиділося, шановні читачі, ви все вірно зрозуміли. Між усіма цими містами є дещо спільне. Що саме? А про це ви дізнаєтеся в нашому матеріалі.

Вчора, 25 квітня, з самого ранку в ЗМІ та соціальних мережах справжній ажіотаж викликала поява так званої «алеї парасольок» в самому центрі Житомира, на головній, єдиній в місті пішохідній вулиці — Михайлівській. Особливо рясніє світлинами користувачів, житомирян та гостей міста, на оновленій Михайлівській Фейсбук. Отож, Житомир долучився до плеяди міст, де вже є такі яскраві алеї.

Зауважимо, що думки з приводу таких видозмін «серця» міста розділилися: хтось захоплюється алеєю різнокольорових парасольок, не натішиться таким оновленням Михайлівської і мерщій фотографується на фоні парасоль, а дехто навпаки зауважує, що це плагіат, мовляв, нічого нового в місті не змогли придумати, як втілювати в життя ідею, котру запозичило вже не одне українське місто, і яка вже давно була втілена за кордоном. Так чи інакше, але кожен має право на свою думку і для тих, хто не налаштований скептично до алеї парасольок на Михайлівській, сьогоднішній день став вдвічі яскравішим, більш позитивним. Це дійсно день яскравих емоцій та вражень для тих, хто оцінив і фотографувався на фоні нової алеї парасоль.

На сторінці Житомирської міської ради у Фейсбук ми взяли світлини, аби показати, який вигляд має ця алея. Пропонуємо і вам, шановні читачі, поглянути на неї.

А повертаючись до того, де ще є подібні алеї парасольок, зауважимо, що в цьому плані Житомир не став першовідкривачем. Такі алеї вже є в таких українських містах, як Львів, Харків, Одеса та ін. А в Луцьку вирішили бути оригінальнішими і створили алею ліхтарів, які мають форму парасоль. Для зрівняння ми покажемо вам, шановні читачі, який вигляд мають ті алеї, аби ви самі змогли поглянути і вирішити, де ж вони все ж кращі, на ваш погляд.

Алея парасоль у Львові:

Алея парасоль в Одесі:

Алея парасоль у Харкові:

 Алея ліхтарів у Луцьку:

Зазначимо також, що ідею з алеями ліхтарів українські міста запозичили з-за кордону. Спершу  алея з’явилася в одному з міст Португалії, а згодом її запозичили Великобританія, Нідерланди, Греція, Австралія, США, Південна Корея, Франція тощо.

Джерело: news.dks.com.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини