У польському Жешуві планують створити українсько-польський культурний центр

Польське місто Жешув виступить партнером Івано-Франківська у створенні спільного українсько-польського культурного центру.

Відповідну співпрацю погодив мер Жешува Тадеуш Ференц і заступник мера Івано-Франківська Богдан Білик під час спільної зустрічі на форумі “Європейський Союз-Україна”, повідомляє Укрінформ із посиланням на mi100.info.

“Зі сторони мерії Жешува було погодження виступити бенефіціаром у підготовці цього проекту”, – заявив мер Івано-Франківська Богдан Білик під час засідання комітету управління впровадження стратегії розвитку міста.

Також співпрацю погодив і заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар. Українсько-польський культурний центр планують відкрити у Жешуві.

Окрім того, Білик зазначив, що ймовірно спільний з польським Жешувом проект будуть писати й на реставрацію місцевого палацу Потоцьких.

“Можемо внести як пропозицію створення на базі палацу центру польської культури чи виставкової зали. Якщо хочемо співфінасування від Польщі, то має бути щось польське”, – підкреслив він.

Водночас Білик пояснив, що це буде лише пропозиція, а остаточну концепцію палацу Потоцьких буде визначено після завершення прийому заявок – ідею реконструкції палацу Потоцьких може висунути кожен франківець. Якщо її затвердять, будуть писати спільний проект.

Нагадаємо, у Жешуві на півдні Польщі 13-14 березня пройшов XI Форум “Європа-Україна” під назвою “Асоціація з Європейським Союзом і що далі?”. Участь у дводенному заході взяли понад 500 учасників з Польщі, України, країн ЄС, сусідніх країн та США

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини