В Україні змінюються правила виїзду дітей за кордон (деталі)

В Україні змінюються правила виїзду дітей закордон. Із 1 квітня діти зможуть залишати територію України тільки за власним закордонним паспортом.

Паспорт дітям в Україні можна оформити з моменту народження. Він видається на 4 роки. Для підлітків від 16 років паспорт потрібно поновлювати кожні 10 років, – пише Твоє Місто

До 1 квітня 2018 року дітей можна перевезти через кордон за проїзним документом або за записом у закордонному паспорті батьків, якщо не закінчився термін їх дії.

Згідно із законодавством України, під час перетину кордону дітьми до 16 років їх повинні супроводжувати батьки або опікуни. В інших випадках у дітей має бути нотаріально завірений дозвіл від обох батьків із зазначенням мети та країни подорожі, терміну, а також супроводжуючої особи.

Аби оформити дитячий біометричний закордонний паспорт, потрібно подати документи у будь-яке відділення міграційної служби або паспортний сервіс.

Перелік документів для оформлення закордонного паспорта для дитини:

  • — заява;
  • — оригінал свідоцтва про народження для дітей до 14 років, або внутрішній паспорт — для дітей від 14 років;
  • — ідентифікаційний код (ІПН)+копії (якщо він є у дитини);
  • — паспорти батьків;
  • — квитанція про оплату послуги оформлення документа.

Залежно від сервісної служби, нетермінове оформлення паспорта для дитини коштуватиме від 557 до 957 грн, термінове — від 810 до 1200 грн.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини