Львівський аеропорт уперше прийняв найбільший в Україні пасажирський літак Boeing 777

Наразі літак виконуватиме далекомагістральні та трансантлантичні рейси із Києва

У п’ятницю, 16 березня, у Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького презентували перший Boeing 777. Він прилетів до Львова внутрішнім рейсом із Києва. Літак є найбільшим серед українських пасажирських повітряних суден і літатиме у далекі магістральні рейси. Можливості нового літака продемонстрували пасажирам, пілотам та журналістам.

Про це розповідає ZAXID.NET.

Заради презентації Boeing 777 вперше здійснив внутрішній рейс Київ-Львів та успішно приземлився в міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького.

«Мені дуже сподобалось. Для України це великий крок, тому я радий за українську авіацію», – каже пасажир та авіадиспетчер Олег.

«Трошки більше пасажирів, але я не можу сказати, що набагато складніше, тому що зараз вони більше задоволені польотом», – зазначила стюардеса Ілона.

Boeing 777 може взяти на борт 361 пасажира. Залізний птах вагою майже 300 т, за словами пілотів, слухняний в небі та легкий в керуванні.

«Найголовніше в літаку – голова пілота, але от штурвал, педалі, важелі керують двигуном. Враження хороші. Це крок уперед. Я перед тим літав теж на літаку в нас є Boeing 767, але це вже крок вперед, це завтрашній день», – зазначив пілот літака Сергій Тютченко.

Та у Львові цей літак не затримається. Він виконуватиме далекомагістральні та трансантлантичні рейси Міжнародних авіаліній України із Києва. Першій пташці – 12 років та нещодавно вона пройшла капітальне оновлення.

«Ми отримали перший літак і протягом найближчих 3-4 місяців надійдуть ще 4 літаки такого типу. Вони всі мають однакову конфігурацію і пройшли повне оновлення інтер’єру і основних вузлів», – розповіла директорка з комунікацій авіакомпанії «МАУ» Євгенія Сацька.

Авіарейс до Львова – символічний. Таким чином аеропорт хоче пришвидшити і свій вихід на новий рівень. Та на прямі трансатлантичні перельоти зі Львова все ж доведеться зачекати.

«Львів має показати сьогодні, що він може бути запасним аеродромом для Києва. В майбутньому ми повинні зробити такий гарний крок, щоб бути другим основним і виконувати повне завантаження і функції цього літака на дальніх відстаннях», – пояснила генеральна директорка аеропорту «Львів» Євгенія Романовська.

Після екскурсії Київ-Львів-Київ боінг літатиме з Києва до Бангкока, Пекіна та Нью-Йорка.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини