4G у Львові запустять навесні

Три найбільші мобільні оператори в Україні взяли участь в аукціоні ліцензій 4G. Lifecell, “Київстар” та “Vodafone Україна” планують запустити 4G вже цієї весни, повідомляє AIN..

Після закінчення аукціону ще місяць триватимуть бюрократичні процедури – це передача ліцензій та оплата рахунків.

Директор корпоративного управління та контролю “Vodafone Україна” Олег Проживальський стверджує, що в Києві користуватись 4G можна буде вже у квітні. Станції потрібно трохи модернізувати, але це не масштабні роботи – ще при побудові мережі 3G розраховували на швидкий запуск 4G.

У “Київстарі” планують впоратись швидше – президент компанії Петро Чернишов хоче запустити нову послугу у всіх великих містах України вже в березні.

За умовами договору, оператори мають рік, щоб забезпечити покриттям всі обласні центри. Міста, де кількість населення більша, ніж 10 000 жителів, мають бути підключені до мережі протягом наступних чотирьох років.

Поки ані конкретних тарифів користування, ані точної швидкості мережі не оголосили.

Термін дії даних ліцензій становить 15 років.

Сумарно держава отримає за ліцензії понад 2,45 млрд гривень.

За словами президента компанії “Київстар”, зараз тільки 15-17% смартфонів можуть користуватись 4G. Решті користувачів потрібно буде оновити смартфони і SIM-карту, якщо вона не підтримує 4G.

Джерело: lviv.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини