Депутати міськради розглянуть петицію про відмову від маршруток у Львові

Електронна петиція з вимогою повністю відмовитись від малогарабитних автобусів (маршруток) та організувати пасажирські перевезення електротранспортом та великогабаритними автобусами за 9 днів набрала 643 голоси з 500 необхідних. Відтак депутати Львівської міськради мають розглянути її під час засідання сесії.

Додамо, що наступне засідання сесії відбудеться приблизно через три тижні. Як повідомив ZAXID.NET начальник відділу громадського партнерства Львівської міськради Орест Файфурка, у ЛМР уже почали готувати проект ухвали, однак перед винесення цього питання на сесію петицію мають розглянути на профільній комісії. Відтак цю петицію можуть розглянути на засіданні сесії у лютому, або вже у березні.

Авторка петиції Анна Меленчук пропонує розробити дворічний план повної відмови міста від маршруток з подальшим переходом на електротранспорт та великогабаритні автобуси, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком.

Також у петиції наголошується на необхідності забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю, а також встановити на зупинках електронні табло з часом прибуття транспорту.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини