Українець вступив у 10 вишів США, але вибрав навчання у Гарварді з дочкою Обами

Український випускник Георгій Солодко вступив одразу в 10 університетів США, але в результаті вибрав той, де вчиться дочка Барака Обами – Малія.

Георгій подав документи в 20 університетів США та отримав запрошення в 10 з них. Український випускник довго не міг вибрати між Стенфордом і Гарвардом, але в результаті Георгій вирішив вчитися в останньому. Там він ділитиме студентську лаву з дочкою екс-президента США Малією Обамою.

Про це розповідає Радіо МАКСИМУМ.

Гарвард дав українцю грант в розмірі 300 тисяч доларів. Ці кошти покривають витрати на проживання, харчування та чотири роки навчання в університеті. А ось підручники, участь в наукових конференціях та авіаквитки абітурієнт оплачує самостійно.

До речі, Георгій – єдиний українець в Гарварді. “Дізнатися, що я є єдиним українцем на всьому курсі бакалаврату в Гарварді, було сумно і прикро. Мені б хотілося, щоб більша кількість українців відкривала для себе нові країни і нові горизонти, а потім поверталася в країну і працювала над її розвитком. Щоб Україна була прикладом, а не антиприкладом для інших держав”, – наголошує хлопець.

Перше, що потрібно для вступу в топові американські вузи, – це високий середній бал вступника. Він повинен бути не нижчим ніж 11,7-11,8 балів за 12-бальною шкалою. Багато хто вважає, що оцінки – не відображують реальний рівень знань, але це не так. З середнім балом в 6,0 вам не стати студентом Гарварда, – зазначає Георгій.

Після закінчення Гарварду українець планує залишитися працювати в США, однак не виключає повернення на Батьківщину.

“З огляду на, що багато американських компаній мають філії в Україні, не виключено, що я повернуся і буду працювати в одному з них”, – додав він.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини