Призначай побачення: на даху архіву у Львові облаштують кінозал

На даху архіву у Львові облаштують громадський простір.

Як розповів керівник архітектурної майстерні “Кудін” Віктор Кудін, розробники проекту нового міського архіву планують відійти від радянського сприйняття архіву з парканом, озброєними охоронцями й відвідуванням за попередньою домовленістю.

“Районна адміністрація хотіла, щоб гроші, які заходять у спальний район, посприяли створенню громадського простору для людей, які там мешкають. Де можна провести симпозіум чи конференцію, подивитись фільм. Для цього ми запланували місце на даху. А через те, що ми закопали будівлю трохи в землю, з’явилась яма, з якої ми вирішили зробити скейт-парк”, – розповів Tvoemisto.tv Кудін.

За словами архітектора, для Європи подібні комбінації стали поширеною практикою. На Заході будівлі архівів хоч і захищені, але з ними завжди пов’язана громадська територія та майданчик для відкритих заходів.

Нагадаємо, міський архів мають побудувати на перетині вулиць Трускавецької та Пулюя на ділянці площею 0,6 га. У цій будівлі мають розміститися трудовий архів виконкому Львівської міськради, архів документів приватного права, міський архів та громадський центр.

Проект Кудіна передбачає розсувну схему стелажів, яка дозволить удвічі зменшити площу архіву.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини