Через Львів проходитиме автобан

Стартувало будівництво транспортного коридору Go Highway, який поєднає Чорне і Балтійське моря та пролягатиме через Львів. Про це міністр інфраструктури України розповів у інтерв’ю Tvoemisto.tv.

“На це вже витрачаються мільярди гривень. У підсумку має бути повністю європейський автобан, якщо ми знайдемо необхідне фінансування і концесіонерів. Це буде нова транспортна артерія, у тому числі і для Львівщини, але абсолютно міжнародного характеру. Цим проектом ми долучаємо Україну до проекту Via Carpatia. У жовтні ми підписали меморандум з міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком. Працюємо і над північним об’їздом Львова, який також стане частиною Go Highway”, – розповів міністр.

Також в річний кошторис закладена підготовка проектної документації на новий автобан Львів – Чоп. Він скоротить тривалість подорожі через Карпати до 2-2,5 години, і зробить мандрівку значно безпечнішою.

“Це довгий проект. Маємо розуміти, що упродовж двох років вдасться зробити лише технічно-економічне обґрунтування та почати пошук джерел фінансування. Ще невідомо, чи це буде концесійний варіант, чи проект втілюватиметься на кредитні або ж державні кошти”, – зазначив міністр.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини