«Мільйон сердець – одне биття, «Карпати» Львів – на все життя»: свій ювілей святкує легендарна львівська команда

Популярному футбольному клубу виповнюється 55 років

Рівно 55 років тому, 18 січня 1963 року, було засновано найпопулярнішу футбольну команду Західної України «Карпати» Львів.

Сьогодні ж, «Карпати» гордо носять звання найбільш відомого футбольного клубу України зі Львова. Однак, тоді, у 1963, ніхто й навіть гадки не мав, що створений тоді футбольний колектив, здобуде таку невимовну популярність серед українського населення. Мабуть, ініціатори створення клубу навіть не здогадувались, що з роками новостворена команда збиратиме навколо себе цілі стадіони, а зелено-білий карпатівський дух зародиться у серцях тисяч українців.

Основні здобутки футбольної команди

• Львівські Карпати – єдиний за всю історію Кубка СРСР клуб, який виграв трофей, виступаючи не у вищій лізі. Сталася ця знаменна подія в 1969 році – всього через шість років після заснування команди.
• Команда здобула успіх і під час чемпіонатів в уже незалежній Україні, ставши бронзовим призером національної першості у сезоні 1997/1998 років. Окрім цього, «Карпати» двічі грали у фіналі Кубка України в 1993 і 1999 роках.
• П’ять разів львівські футболісти брали участь в єврокубках: у 1970 році після здобуття Кубка СРСР. У 1993 і 1999 роках після виходів до фіналу Кубка України, а також в сезонах 2010/2011 та 2011/2012 Ліги Європи, після того, як команда зайняла 5-е місце в чемпіонаті країни.

Історія «Карпат», повна злетів та падінь, є справді нелегкою. Звичайно, були і поразки, однак, незважаючи на це, «Карпати» завжди вражали українців своїм професіоналізмом, незламністю та вмінням вести самовіддану боротьбу з першої до останньої хвилини.

Тож щиро віримо, що вже у найближчому майбутньому «Карпати» знову здобуватимуть впевнені перемоги як в Україні, так і за її межами!

Вітаємо зелено-білих зі святом!

За матеріалами zik.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини