У Львові оживе 4-метровий дерев’яний чоловічок, створений ветеранами АТО

14 січня у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відбудеться перше святкове дійство «Дерев’янко».

На Старий Новий рік ветерани АТО презентують у Львові велетенську дерев’яну маріонетку для вуличких вистав, – інформує кореспондент сайту 032.ua.

«4-метрового дерев’яного чоловічка упродовж минулого року створювали учасники бойових дій. Дерев’янко стане героєм яскравих вуличних вистав в Україні та їздитиме на фестивалі за кордоном, щоб тішити дорослих і малечу», – розповіли організатори події.

Встановлення Дерев’янка відбудеться 14 січня о 12:00, а саме дійство-презентація заплановане на 20:00 годину. Подію творитимуть ветерани АТО, а також діти з прифронтових територій, дитячий хор «Жайвір» та музиканти. «Ця спільна акція та саме створення Дерев’янка ветеранами демонструють, як простими добрими вчинками можна боротися з пропагандою та медійними маніпуляціями. Веселий і щирий Дерев’янко буде приносити радість для дітей, яких не можливо поділити на «східних» і «західних», – додали організатори події.

Слід зазначити, що ідея створення маріонетки належить воїну-добровольцю Назару Витрикушу. Колядницьку зірку для Дерев’янка виготовляє відомий львівський художник Денис Струк. Висота дерев’яного чоловічка – 4,2 м, вага – 620 кг. Керувати Дерев’янком одночасно мають 10 хлопців.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини