Українцям порадили, як вберегти здоров’я взимку

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали про правила профілактики переохолодження.

Погодні умови в Україні погіршуються, а зима наступає з новими силами, тому не дивно, що на сайті МОЗ з’явились детальні та дуже прості поради, які допоможуть вберегти здоров’я взимку.

Без далеких мандрів


Мандруйте взимку дуже обачно / Travel With Bender

Під час зимового періоду краще відмовитись від далеких поїздок. Якщо ж доводиться подорожувати у віддалене місце, тоді не варто забувати про теплий одяг, а також термоси. Однак медики застерігають, що алкоголь не має бути “зігріваючим” напоєм. Також рекомендують мати добре заряджений телефон на випадок надзвичайної ситуації, щоб змогти зателефонувати службі порятунку.

Не дзвоніть у “швидку” без необхідності


Телефонуйте у швидку тільки у разі необхідності / The Breast Care Site

Ожеледь негативно впливає не лише на пішоходів, а й на водіїв, тому ситуація на дорогах залишається небезпечною. Відтак непрофільні виклики, приміром, високий тиск чи температура до 38 градусів, можуть скеровуватися завдяки консультантам у телефонному режимі. Таким чином медики не будуть розриватись між кількістю викликів та зможуть діставатись до пацієнтів за короткий час.

Коли при переохолодженні звертатись до медиків


Причиною для переохолоджень є не тільки низькі температури повітря / Вголос

Причиною для переохолоджень є не тільки низькі температури повітря, адже воно можливе навіть при +7! Річ у тому, що на самопочуття впливає вологість, вітер, час перебування та стан здоров’я. Відтак люди з інвалідністю, старше покоління, діти, вагітні жінки та ті, хто страждає від хронічних захворювань, опиняються у групі ризику.

У випадку падіння температури тіла до 34 градусів потрібно зігріти людину у теплі, а також дати теплий напій. Якщо ж температура опускається нижче, то пацієнта необхідно одразу відвести до відділення інтенсивної терапії, щоб відновити нормальне функціонування організму. Якщо ж температура нижча, аніж 28 градусів, то життя опиняється під загрозою.

Це краще не робити під час обмороження


У випадку обмороження не варто тривати вражені кінцівки у гарячій воді чи поряд з батареєю / Цікавості

Причиною для обморожень можуть бути тісне та мокре взуття, важкі сумки, портфелі чи пакети, сильний вітер, металеві прикраси та висока вологість. У таких випадках не варто тримати вражені кінцівки у гарячій воді чи поряд з батареєю, а також не можна розтирати шкіру снігом. Найкраще накласти термоізольовану пов’язку та звернутись до медиків.

Джерело: Радіо МАКСИМУМ

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини