Львів мистецький: ТОП-6 виставок грудня, які вартує відвідати

Наближається закінчення року, а разом із ним — і результати творчих пошуків відомих та зовсім молодих митців.

Сайт 032.ua пропонує своїм читачам відвідати низку цікавих мистецьких виставок останнього місяця 2017 року, які ми розмістили у цій добірці.

Арт-проект “FRANKO LABORATORIUM”

1 грудня у Домі Франка (вул. Франка, 150) відбудеться відкриття незвичного арт-проекту, присвяченого постаті Каменяра. 35 вихованців Львівської академії мистецтв створили низку інсталяцій, відео-, аудіо- та цифрових об’єктів, аби зацікавити відвідувачів музею, спонукати їх по-новому прочитати Франкову спадщину та візію самої постаті поета. Виставка триватиме до 20 грудня. Вартість квитків уточнюйте на касі.

Виставка «Алла Горська: душа українського шістдесятництва»

Із 1 грудня у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького (вул. Драгоманова, 42) поціновувачі мистецтва матимуть змогу оцінити роботи української художниці, яка творила у 1960-х та не боялась зображати видатних постатей нашої культури: Т. Шевченка, Б. Антоненка-Давидовича,, А. Петрицького. У рамках виставки, вперше у Львові представлять роботи, виконані в техніці дерев’яної мозаїки того часу. Вартість квитків уточнюйте на касі.

Виставка живопису Юрія Коваля «Окреслена територія»

До 10 грудня у культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) можна оглянути проект-роздум Юрія Коваля щодо людської індивідуальності, закодованої в пластиці, рухах. У свіжих роботах автор звертає увагу на розкутість кожної особи під час танцю та відчутті власного тіла. Вхід вільний.

Виставка скульптури “Група 162”


(Скульптура групи “162”; фото ілюстративне – Надя Єгорова)

15 грудня у Центрі Шептицького (вул. Козельницька, 2а) стартує виставка робіт п’ятьох молодих львівьских скульпторів (М. Вахняк, В. Гриневича, Т. Поповича, В. Семків та Д. Шиманського), які входять до мистецької групи «162». Автори скульптур експериментують, шукають нові рішення та переосмислюють український постмодерний мистецький процес. Виставка триватиме до 15 січня 2018 року. Вхід у Центр Шептицького вільний.

Фотопроект Інни Шинкаренко «Чоловік про жінку»

До 17 грудня у мистецькій галереї «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7) триває виставка фотографій «Чоловік про жінку». Проект є продовження виставки 2015 року «Жінка. Чоловік», де авторка зображала успішних жінок у чоловічому та жіночому образах. Тепер же Інна Шинкаренко сфотографувала чоловіків у аналогічному стилі. Тема виставки була (і залишається) актуальною у всі часи, адже стосується гендерної рівності в суспільстві. Вхід вільний.

Виставка Наді Зоре «Розфарбовані думки»

До 21 грудня в Музеї ідей (вул. Валова, 18а) є можливість оглянути роботи-думки хорватської художниці Наді Зоре, які також є інтерпретацією подій, що відбулись у особистому житті авторки. Емоції та глибина почуттів прочитується у творах яскравою гамою кольорів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини