Проїжджай, будь ласка: у Львові навчатимуть культури поведінки на дорогах

У Львові стартує масштабний інформаційно-просвітницький проект із безпеки руху. Про це VG Львів повідомила Львівська міськрада.

Впродовж року ініціатори проекту проведуть соціологічне дослідження, серію публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, навчання та флешмоби серед школярів, тренінги для водіїв та просвітницьку кампанію в медіа.

Серед організаторів проекту – УГКЦ та Патрульна поліція Львова.

“Дороги – це місце, де зустрічаються люди різного віку, різного рівня достатку та освіти. На жаль, ці стосунки часто завдають прикрості й дискомфорту, а іноді позбавляють здоров’я й життя. Єпископи УГКЦ звернулись до всіх учасників дорожнього руху з закликом відповідально ставитись до правил. І нагадали, що недотримання правил дорожнього руху є не лише порушенням закону, а й нехтуванням Божою заповіддю “не убий””, – розповів голова Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ, отець Ростислав Пендюк.

За даними патрульної поліції Львова, у місті за півроку трапилось понад 4 тисячі ДТП, зокрема у 670 випадках постраждали люди, з них 69 – загинули. За цей же період поліція зафіксувала 104 ДТП за участі дітей. Найчастіше правила дорожнього руху у Львові порушують громадяни у віці від 25 до 40 років.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини