Вартість проїзду у львівських маршрутках зросте до 5 гривень

Львівська мерія винесе на розгляд виконавчого комітету новий тариф на проїзд у міських автобусах, який становитиме 5 грн. Про це під час наради з перевізниками заявив заступник міського голови Сергій Бабак.

За словами Сергія Бабака, у вівторок, 28 листопада, мерія подала документи з розрахунками нового тарифу до Антимонопольного комітету. У разі погодження АМКУ, питання підвищення вартості проїзду в маршрутках з 4 до 5 грн винесуть на розгляд виконкому Львівської міськради.

Зазначимо, що всі міські перевізники – комунальне АТП-1 та чотири приватні компанії – подали до управління транспорту ЛМР різні розрахунки нового тарифу – від 6,05 до 7,35 грн. Середній економічного обґрунтований тариф, за даними перевізників, має становити 6,80 грн. Однак у міськраді на такий тариф не погодились. Відтак, пропонований мерією тариф буде нижчим за ті, цифри, які пропонували перевізники. Точної дати запровадження нового тарифу у мерії поки не називають.

Як зазначили під час наради керівники компаній-перевізників, тариф у 5 грн не дасть змоги покращити рухомий склад, оскільки з часу останнього коригування тарифу суттєво зросла вартість пального, запчастин та мінімальна зарплатня. Тож придбати нові автобуси перевізники не зможуть. Однак перевізники вважають, що новий тариф дозволить спинити різке погіршення ситуації з громадським транспортом, яка спостерігається останнім часом у Львові.

Натомість Сергій Бабак наголосив, що у разі зростання тарифу перевізники мають покращити роботу, особливо у ранкові та вечірні години. Зокрема, за словами Бабака, водії мають обов’язково виконувати перший ранковий та останній вечірній рейси. У разі, якщо після встановлення нової вартості проїзду перевізники покращать роботу, у мерії зможуть розглядати подальше підвищення тарифу і покращення якості перевезень водночас.

Нагадаємо, у листопаді в мерії розпочалися консультації з приводу нового тарифу на громадський автотранспорт. Консультації з громадськістю тривали з 14 до 21 листопада. Міський голова Львова Андрій Садовий також зазначив, що вартість проїзду може зрости до 5 грн.

Додамо, що перевізники неодноразово заявляли про критичний стан міського громадського автотрансорту і вимагали обмежити пільги на проїзд. Однак жодних рішень щодо скасування або обмеження пільг мерія поки не прийняла.

Нагадаємо, що з 1 вересня у Львові зросла вартість проїзду в електротранспорті – з 2 до 3 грн за загальний квиток і з 1 до 1,5 грн – за пільговий.

Джерело: zaxid.net

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини