У Соборі Паризької Богоматері відслужили панахиду за жертвами Голодомору

У Соборі Паризької Богоматері у столиці Франції відслужили поминальну службу за жертвами Голодомору та загиблими в АТО українськими військовими.

Служба пройшла під патронатом Паризького архієпископа Андре Вен Труа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні вшановуємо пам’ять жертв Голодомору і вже третій рік під час служби в Соборі Паризької Богоматері згадуємо загиблих в АТО – молимося в пам’ять про них всіх. Ми виходимо з великими труднощами з радянського минулого. Хмара геноциду, голодомору, інших трагічних хвиль прокотилася по українській землі в XX столітті”, – сказав у коментарі Укрінформу єпископ Української греко-католицької церкви, голова єпархії святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції Борис Гудзяк.


Поминальна служба за жертвами Голодомору у Соборі Паризької Богоматері/Фото: Ольга Будник

У службі взяли участь Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції Олег Шамшур, президент Світового конгресу українців Євген Чолій, представники української громади Франції, керівники об’єднань українців у Франції.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 19 листопада у центрі Парижа пройшла акція із вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини