Найкращі українські розробки в сфері IT

Гадаєте, що в Україні нічого не розробляють? Час спростувати цей стереотип.

1. Танк ЕТ-1 компанії ELEKS

Цей танк розроблений для того, щоб зберегти життя солдатам. Його головні цілі – збільшувати людську ефективність і забезпечувати найвищу безпеку. Він здатний працювати в важкодоступних місцях, тому використовувати його можна як для військових, так і для невійськових цілей. Наприклад, він може стати в нагоді на сільськогосподарському полі.

2. Електрокар Synchronous

Synchronous – це перший український електрокар. Він не тільки зібраний, але і розроблений в нашій країні. Дизайнери, які проектували машину, надихалися Середньовіччям, тому з вигляду вона нагадує карету – як зовні, так і внутрішньо. Але, незважаючи на це, в ній не обійшлося без сучасних напрацювань. Наприклад, на даху встановлена ​​сонячна батарея, яка живить кондиціонер в салоні. Цього року Synchronous представили в Монако, після чого він побував в двадцяти містах Європи в рамках Electric Marathon Rally 2016. Розробники радять використовувати машину як шатли в готелях і таксі.

3. LaMetric Time

LaMetric Time – це годинник. Але незвичайний. Крім часу, девайс здатний відображати інтернет-повідомлення, показувати розклад і повідомляти про дедлайни, а також відстежувати цифрові показники підвищення бізнес-ефективності і реагувати на інформацію одним натисканням кнопки. Цей стартап зібрав рекордні 370 тисяч доларів на Kickstarter і отримав нагороду Red Dot у 2016. Крім того, що LaMetric – це функціональний пристрій, його стильний вигляд прикрасить будь-який інтер’єр.

4. Swimmerix

Swimmerix – це девайс, розроблений для плавців. По суті, це трекер і розумний помічник, який можна індивідуально налаштовувати під фізичні особливості людини. Мета пристрою – допомогти професійним спортсменам і любителям поліпшити свої спортивні та життєві показники. Цей девайс буде вибирати найбільш підходящий для вас тип тренування, щоб заняття йшли на користь, а не на шкоду здоров’ю.

5. SenStone

На перший погляд – це ювелірна прикраса. Але за зовнішньою красою криється розумний гаджет. Він допоможе людям з лавинами ідей нічого не забути. Всі ваші вигадки ви зможете «розповісти» гаджету, а він запише вас і переведе розказане в текст. Крім того, він буде реагувати на ваш голос і нагадувати про розклад. Ідеально для забудькуватих людей. А щоб його було зручно носити, він може трансформуватися в кулон або брошку.

6. DiGi24

У розумних будинків з’явилося нове покоління, і народилося воно в Україні. DiGi24 – це так зване One Box рішення. Всього одна система управляє енергоефективністю і безпекою в вашому домі. Вона не потребує додаткових пристроїв або сервісів. Система буде вимикати світло, закривати вікна і двері, а також перекривати воду і газ. А при виникненні небезпеки вона сповістить вас про це. Щоб користуватися системою, досить встановити в будинку кілька девайсів і мати інтернет. Про все інше подбає DiGi24.

7. Ring

Це дверний дзвінок для ледачих. Він дозволить вам відповісти відвідувачеві з будь-якої точки вашого будинку і навіть за його межами. Ви зможете побачити візитера і поговорити з ним. Коли до вас хтось приходить, пристрій відправляє оповіщення на ваш смартфон, планшет або комп’ютер. Крім того, за допомогою вбудованого сенсора він буде стежити за рухами біля ваших дверей. А ще за допомогою камери в дзвінку ви зможете стежити за погодою на вулиці і завжди одягатися по погоді.

Джерело: ain.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини