Google запустив віртуальний тур дерев’яними церквами Карпатського регіону

У вівторок, 18 квітня, компанія Google запустила віртуальний тур унікальними дерев’яними церквами Карпатського регіону, внесеними до світової спадщини ЮНЕСКО. У партнерстві з Міністерством культури України, компанія оцифрувала зображення вісьмох дерев’яних церков і створила спеціальний сайт «Дерев’яні Церкви Карпатського Регіону», де можна дізнатися більше про кожен з храмів, а також прокласти до них маршрути на Google Картах, – повідомляє zaxid.net

3D-тури всіх цих церков є доступними і в режимі Street View на Картах Google.

«Віртуальний тур перенесе вас в саме серце Карпат і дасть можливість познайомитися з унікальною архітектурою стародавнього українського мистецтва, шедеврами європейського будівництва культурної спадщини ЮНЕСКО. За допомогою зручної навігації і голосового супроводу ви можете дізнатися цікаві факти про старовинні церкви в українському регіоні Карпат. Пориньте в атмосферу минулих століть завдяки технології віртуальної реальності»,повідомляють у компанії Google.

Церква Святого Юра, Дрогобич

Всього до списку дерев’яних церков Карпатського регіону ЮНЕСКО включено 16 церков – вісім з яких розташовані в Україні і вісім у Польщі. Церкви можна розділити на чотири типи архітектури: гуцульський (Україна), галицький (чотири в Україні та дві на території Польщі), бойківський (дві в Україні і одна в Польщі) і лемківський (всі п’ять на території Польщі).

Завдяки 360-градусним панорамам можна не тільки оглянути будівлі церков зовні і погуляти по навколишній території, а й зайти всередину і помилуватися інтер’єром і старовинними іконами

На сайті «Дерев’яні церкви Карпатського Регіону України» можна зробити віртуальну екскурсіювіртуальну екскурсію вісьмома автентичними дерев’яними церквами українських Карпат. Серед них: Церква Вознесіння Господнього, Ясіня, Рахівський район, Закарпатська область; Церква Зішестя Святого Духа, Потелич, Жовківський район, Львівська область; Церква Зішестя Святого Духа, Рогатин, Івано-Франківська область; Церква Пресвятої Трійці, Жовква, Львівська область; Церква Різдва Пресвятої Богородиці, Нижній Вербіж, Коломийський район, Івано-Франківська область; Церква Святого Архангела Михаїла, Ужок, Великоберезнянський район, Закарпатська область; Церква Святого Юра, Дрогобич, Львівська область; Церква Собору Пресвятої Богородиці (Святого Дмитра), Матків, Турківський район, Львівська область.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини