Поїхали в ІКЕА на повітряному метро? або Львів очима авторів електронних петицій

Електронні петиції – зручний сервіс, за допомогою якого кожен небайдужий мешканець може донести своє звернення до міської ради. Після появи порталу електронних звернень до президента, подібну практику почали запроваджувати й міські ради. Львів’яни активно включились у процес написання петиції, і наперебій пропонують міським чиновникам нові й нові проекти та реформи, які вартувало б втілити в місті. Тепер будь-яку ідею, навіть найбільш божевільну, можна перетворити на петицію, зібрати необхідну кількість підписів і змусити мерію її розглянути.

Про це пише zaxid.net

Ми спробували змалювати образ ідеального Львова – міста, де чиновники взяли і прислухались до думки громади. До всіх думок.

* * *

…Львів переживає період бурхливого будівництва та ремонтів: в різних районах міста лагодять вулиці, тротуари та сходи. Всі роботи ведуться виключно вночі, тож рух транспорту майже не сповільнився.

Після успішного завершення проекту «трамвай на Сихів» львівські транспортники взялись за прокладання трамвайних колій до Рясного та Винник. До цього часу «Львівелектротранс» вже встиг запустити новий тролейбус за маршрутом Львів-Винники. Мешканці Брюхович, натхненні нещодавньою перемогою та отриманим статусом міста, вимагають якомога швидше запустити новий автобусний маршрут, який з’єднав би їх зі Львовом.

У самому Львові за підтримки міжнародних фондів почали будувати новий амбітний інфраструктурний проект – «повітряне метро».

Львівське повітряне метро інколи плутають із H-Bahn в Дортмунді (фото: ReNeGe, Flickr)

В цей час частина львів’ян наполягає на тому, щоб мерія повернулась до проекту львівського метрополітену (в якого вже навіть є розроблена схема, репутація та сторінка на Facebook). На думку активістів, традиційне підземне метро більш пасує атмосфері міста, до того ж воно не псуватиме його зовнішнього образу та не завдаватиме шкоди історичній забудові центральної частини Львова.

У всіх видах громадського транспорту, включно з маршрутками, діє електронний квиток. Водіїв обурює, що деякі пасажири досі намагаються передати їм 4 гривні за проїзд. Транспортні зупинки обладнані терміналами з продажу квитків, інтерактивними картами та електронними табло з розкладом руху, автоматами зі снеками, туалетами та кімнатами матері та дитини.

На дахах львівських будинків почали встановлювати сонячні батареї та висаджувати кущі й дерева. Таким чином незабаром кожен будинок зможе не лише сам себе забезпечувати енергією, але й отримає індивідуальний громадський простір – зелений сад на даху. Переоблаштування дахів почали зі спальних районів, оскільки згідно з ухвалою міської ради всі дахи в історичній частині міста мусять мати однаковий вигляд – тож невідомо, що робити з мешканцями, які не бажають встановлювати сонячні батареї.

Працівники ЛКП “Зелений Львів” поїхали на стажування до Сингапуру (фото: dihadi-san)

Всі будівлі на проспекті Свободи опалюються за рахунок тепла від Полтви.

Вулицю Городоцьку перейменували на вулицю Кузьми Скрябіна, вулиця Джохара Дудаєва стала вулицею Бориса Нємцова, а Залізничний район – Бандерівським.

Юридичний відділ Львівської міської ради готується до проведення загальноміського референдуму. На розгляд львів’ян пропонується наступне питання: зняти заборону на продаж алкоголю після 22:00 чи повністю заборонити продаж алкогольних напоїв у межах міста.

Львівські крамниці та супермаркети повністю відмовились від пластикових пакетів та перейшли на екологічні паперові пакети. У магазинах можна здати порожні пляшки, які одразу відправляють на переробку. Завдяки популяризації сортування відходів кількість сміття, що вивозять з міста на сміттєзвалище, зменшилась вдвічі.

У всьому місті працює швидкісний безкоштовний Wi-Fi.

Під Львовом урочисто відкрили нову сучасну концертну площу. Завдяки новому майданчику Львів стає частиною концертних турів світових зірок. Свій приїзд вже анонсували The Rolling Stones, Linkin Park, Maroon 5 та Ріанна.

Організатори фестивалю “Гластонбері” підтримали Львів у розвитку музичної культури міста (фото: Andrew Allcock)

Найбільш суперечливою локацією був сквер Святого Юра. Тому єдиним розумним компромісом, який дозволив врахувати усі думки різноманітної громадськості, став його поділ на кілька зон. В кожній з зон організували місця для прочан, дітей, собак, автомобілів та місцевих мешканців, а також повернули все, як було. По парних числах проїзд автомобілів через сквер суворо заборонений, але по непарних дорога відкрита.

У центральній частині скверу пропонується встановити пам’ятник Андрію Садовому. Пам’ятник міському голові створює завершений скульптурний ансамбль із пам’ятником митрополиту Шептицькому. Скульптура львівського мера має стати останньою перед тим, як вступить у дію мораторій на встановлення пам’ятників.

Всі охочі автовласники отримали спеціальні пропускні картки, з якими вони можуть спокійно їздити площею Ринок. Інші вулиці та площі у центрі міста в години пік закриті для приватних автівок.

Львівський аеропорт ім. Данила Галицького ледве дає собі раду із кількістю літаків авіакомпаній-лоукостерів. Мер вже анонсував будівництво нового терміналу для пасажирів міжнародних рейсів, оскільки старий не може вмістити всіх охочих.

Щотижня аеропорт ім. Данила Галицького приймає тисячі пасажирів (фото: Ніколай Кравцов)

На всіх трасах на в’їзді та виїзді зі Львова створили музичні дороги, на яких під час проїзду автівок починає грати «Ми – хлопці з Бандерштадту».

Після встановлення сучасної очисної споруди та будівництва сміттєпереробного заводу проблема смороду у місті зникла.

Кожні вихідні львів’яни їздять до IKEA, де прогулюються між меблів та їдять фірмові шведські фрикадельки.

На Сихові під час буріння артезіанських свердловин знайшли нафту.

Автор: Ольга Перехрест 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини