Тераси Львова, про які ви не знали

Тераси Львова © skyscrapercity.com

Хіба може бути щось краще, ніж загорнутись у теплий коцик (плед), замовити келих вина чи глінтвейну, щоб споглядати, як прокидається місто або зустрічає першу тінь вечора. Ми відвідали львівські тераси, про які ви могли не знати

Ми підготували матеріал про місця, до яких, зазвичай, не доходять звиклі до стандартних маршрутів туристи чи заклопотані справами львів’яни. Милуватися краєвидами за будь-якої погоди? У Львові це легко втілити у життя. Залишається лише обрати локацію.

Ресторан Terazza

Ресторан Terrazza © jamwedding.com.ua
Ресторан Terrazza © jamwedding.com.ua

Terazza – чудове місце для того, щоб насолодитися краєвидами міста за будь-яких погодних умов. Зал ресторану – крита тераса, що працює протягом усього року. Ні дощ, ні сніг не завадять вам провести вечір, милуючись львіськими дахами. Цей факт неабияк приваблює сюди закоханих, тому раджу бронювати столик, особливо для вечері. Будьте готові стати свідками романтичного освідчення. Тут це аж ніяк не рідкість!
Панорама Львова з вікна ресторану Terrazza © vc.com
Панорама Львова з вікна ресторану Terrazza © vc.com

Скуштувати рекомендую гусячу ніжку конфі з томленою у червоному вині грушею та цитрусовим соусом. Смакує вона так само неймовірно, як і виглядає. А щоб зробити трапезу ще атмосфернішою, додайте до страви келих Beaujolais Villages 2014 року.
Гусяча ніжка від ресторану Terrazza© cf.ua
Гусяча ніжка від ресторану Terrazza© cf.ua

Варто зауважити, що для прихильників вуличних посиденьок тут теж знайдеться місце. На подвір’ї готелю саме в момент зйомки працювали над встановленням літньої відкритої тераси. Чудовий вибір для тих, хто любить затишні львівські площі.
Адреса: пл. Звенигородська, 3 (бутік-готель «Сент Федер»)

Celentano Ristorante

Тераса Celentano Ristorante © arsidea.com
Тераса Celentano Ristorante © arsidea.com

Яскрава і кольорова тераса, що знаходиться неподалік центру міста, але трошки за межами туристичних маршрутів. Тут немає надзвичайних краєвидів, натомість, до вашої уваги «нерафінована» частина старого Львова. Celentano – знайомий усім бренд, а от формат Ristorante – це оновлений та покращений варіант закладів мережі. Усі ресторани цього напрямку вирізняються неординарним дизайном та використанням автентичних італійських інгредієнтів.
Звісно, оновлення вплинули на якість страв та обслуговування. А от демократичні ціни, фішка піцерій Celentano, залишились. Хочу зауважити, що піца у Celentano Ristorante одна з найдостойніших у місті. Але на терасі пропоную скуштувати легкий салат з сезонного весняного меню «Пріма верде». У якому весняні овочі поєднані з соусом з горгонзоли та пате з сочевиці. Доповніть його келихом Ruffino Chianti або лимонадом.
Пріма верде Celentano Ristorante © cf.ua
Пріма верде Celentano Ristorante © cf.ua

Тераса закладу вже відкрита та чекає гостей, але її покращення досі тривають. Незабаром тут стане ще більше квітів, а до початку спеки встановлять додаткові системи охолодження. Тому раджу не обмежуватися Celentano Ristorante, що знаходиться на площі Ринок, а й зазирнути на вулицю Шухевича.
Адреса: вул. Шухевича, 3 (1-й поверх готелю Ibis Styles)

Tartufo trattoria

Тераса Tartufo trattoria © Tartufo trattoria
Тераса Tartufo trattoria © Tartufo trattoria

Це найцікавіший заклад серед тих, що представлені на новоствореній терасі ТЦ Forum Lviv. Тераса, на жаль, оточена великою кількістю будинків, але з неї відкривається чудовий краєвид на Високий Замок. Варто зазначити, що зона тратторії прекрасно оформлена, а від сонця чи дощу вас захистить зручний тент.
Тераса Tartufo trattoria © Tartufo trattoria
Тераса Tartufo trattoria © Tartufo trattoria

Про меню можна говорити багато, але зазначу, що піцу тут варто спробувати обов’язково. Її готують у єдиній у Львові печі, створеній майстром Стефано Ферарра. Для трапези на свіжому повітрі мені порадили обрати каре ягняти, смажене на грилі з запеченою картоплею з розмарином, під соусом із меду та гострого перцю чілі. А до страви сомельє порекомендував Carmenère, насичене чилійське червоне сухе вино.
Страви Tartufo trattoria © Tartufo trattoria
Страви Tartufo trattoria
© Tartufo trattoria

Тут вам обов’язково подадуть комплімент від шефа – фокаччо з маслом і зеленню. Гарантую, що все буде дуже смачно. Не нехтуйте можливістю запитати поради у сомельє, дізнаєтесь багато цікавого. А що може бути краще, ніж трапеза з видом на Високий Замок? Цю комбінацію може покращити лише правильно підібране вино.
Адреса: вул. Під Дубом, 7б

«Львівська мануфактура кави»

Тераса Львівської мануфактури кави  © cf.ua
Тераса Львівської мануфактури кави © cf.ua

Найближчий до площі Ринок заклад з нашої підбірки. Він потрапив до неї лише завдяки тому, що його тераса справді чудова. Красиві високі стільці та столи, живі квіти… Тут дуже затишно, хоча часом і дошкуляють пішоходи та автомобілі. Та за філіжанкою кави вранці чи з горнятком чаю пізно ввечері легко сприйняти атмосферу старого міста. Заклад орієнтований, насамперед, на кавоманів, але буде що скуштувати і любителям інших напоїв.
Страви Львівської мануфактури кави  © cf.ua
Страви Львівської мануфактури кави © cf.ua

Дівчатам сподобається кава з додаванням соку апельсина та солодкими вершками. До неї раджу замовити чізкейк з вишнею. Як на мене, по смаку він більше схожий на сирник. Але його це аж ніяк не псує. Зовнішня неохайність досить апетитна, а груба домашня структура сиру навіюють на думку, що цю страву готувала чиясь любляча бабуся. А хіба бабусі готують чізкейки?
Тераса Львівської мануфактури кави  © cf.ua
Тераса Львівської мануфактури кави © cf.ua

Отже, обирайте найзручніший столик, замовляйте каву і до кави, починаючи ранкове читання чи вечірню розмову.
Адреса: вул. Валова, 16

Ресторан Valentino

Тераса ресторану Valentino © valentino.lviv.ua
Тераса ресторану Valentino © valentino.lviv.ua

Тут насолодитися краєвидами міста можна аж на двох поверхах. Звісно, я раджу обрати найвищий, адже пейзаж зачаровує. У ресторані пропонують страви європейської та української кухонь. Також тут є винний погреб, тому обов’язково спробуйте вино. До ніжного салату з телятиною під медово-гірчичним соусом раджу замовити келих Chianti.
Панорама Львова з  тераси ресторану Valentino © valentino.lviv.ua
Панорама Львова з тераси ресторану Valentino © valentino.lviv.ua

А далі, як в улюблених фільмах: загорнутись у плед і смакувати їжу та напої милуючись містом. Хіба може бути щось ліпше?
Адреса: вул. Остапа Нижанківського, 20

PartyFon

Тераса ресторану PartyFon © Alona Iavoriv
Тераса ресторану PartyFon © PartyFon

Це – найвища тераса у місті. Такого краєвиду ви більше ніде не зустрінете. Ресторан знаходиться на двох останніх поверхах ТЦ «Роксолана». Його значна перевага – наявність критої та відкритої терас. А особливість – симбіоз форматів ресторану та клубу. Це чи не єдиний заклад Львова, де можна потрапити на нічну вечірку на даху. Або влаштувати нічне весілля на терасі! З 18:00 тут починають курити кальян.
Панорама Львова з  тераси ресторану PartyFon © PartyFon
Панорама Львова з тераси ресторану PartyFon © PartyFon

Майже кожної п’ятниці відбуваються виступи бендів, а по суботах – вечірки за участі відомих діджеїв. Якщо хочете насолодитися краєвидами у спокійній атмосфері, приходьте вдень та у будні, а тим, кого приваблюють гучні івенти кращеслідкувати за сторінкою закладу у facebook.
Десерт «Блеквуд»  © cf.ua
Десерт «Блеквуд» © cf.ua

Обов’язково скуштуйте тут десерт «Блеквуд». Це шоколадний чізкейк з чорничним морозивом, прикрашений шоколадом та дивовижною, схожою на прозору крижинку, карамелькою.
Адреса: пл. Соборна, 14

Високо чи низько, яскраво чи монохромно, солодко чи гостро – оберіть саме той заклад, який буде вам до смаку. Не вагайтесь зробити крок в обійми весняного Львова. Але захопіть парасольку, він же такий примхливий!

Джерело: cf.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини