У Львові творять нову реальність Пінзеля у 3D

Мистецька рада “Діалог” спільно з Львівською національною галереєю мистецтв ім. Бориса Возницького продовжує роботу над проектом «Pinsel_AR».

Нещодавно у Львові відсканували у 3D скульптуру “Богоматір” видатного барокового майстра з Галичини, – передає 032.ua.

Така обробка даних відбувається у рамках проекту «Pinsel_AR», який має на меті відродити й по-новому осмислити спадщину геніального скульптора.

“Завдяки отриманій моделі в майбутньому можна буде експонувати цей об’єкт у різних форматах доповненої і віртуальної реальності. Також ця модель стане в нагоді реставраторам і дослідникам творчості скульптора”, – зазначили у прес-службі Львівської національної галереї мистецтв.

Зазначимо, що основна мета проекту «Pinsel_AR» полягає у збільшенні доступності та актуальності скульптурної спадщини Пінзеля за допомогою новітніх засобів доповненої реальності, популяризації та зростанні суспільного інтересу до об’єктів історії, архітектури, скульптури, творів мистецтва, розкриття в унікальній медіаформі маловідомої біографічної та історіографічної інформації про життя та творчість Пінзеля. Проект поширюється на Львівську, Тернопільську та Івано-Франківську області.

Автори проекту наголошують, що у процесі будуть створені високополігональні 3D-моделі скульптур та архітектурних об’єктів. Кожна модель буде супроводжуватись кваліфікованою анотацією, та цікавою історичною довідкою. Усі об’єкти виставлять для ознайомлення на окремому веб-ресурсі та у створених мобільних додатках, за допомогою яких можна буде пізнати творчість через додану та віртуальну реальність.

Зразок уже відсканованої скульптури можете побачити на зображенні нижче:

Фото: 0.32

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини