Львівські студенти увійшли до ТОП-20 програмістів на Міжнародній студентській олімпіаді ACM ICPC

Команда факультету прикладної математики та інформатики Львівського національного університету увійшла до ТОП-20 фіналу чемпіонату світу з командного програмування ACM ICPC

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Фінал інтелектуальних змагань відбувся у Пекіні. В олімпіаді брали участь 140 команд із 51 країни світу.

Учасники команди – не новачки в олімпіадах з програмування. Фінальним змаганням передують відбіркові етапи. Для цьогорічних учасників вони тривали з квітня 2017 року. Першою сходинкою для бажаючих позмагатися став університетський етап конкурсу, далі обирали переможців на Всеукраїнському рівні. Відчути дух міжнародних змагань учасники змогли на регіональному етапі, і лише команди, які показали найкращі результати, отримали можливість представити свій університет у фіналі.

Під час підготовки студенти писали онлайн-контести на різних ресурсах, а також вирішували задачі високого рівня складності. Участь у подібних змаганнях вимагає від учасників злагодженості дій, адже у фіналі змагання вони втрьох вирішували 12 завдань із програмування на одному комп’ютері.

Історія Міжнародної студентської олімпіади з програмування ACM ICPC бере початок у місті Атланта (США) у 1977 року. У перші десятиліття участь у конкурсі брали переважно команди університетів США та Канади, а вже у 1999 року змагання відбулися в Нідерландах.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини