У Львівській опері вперше покажуть “Великого Гетсбі”

Сцена з балету «Великий Гетсбі»

У понеділок, 23 квітня 2018 року , о 19:00 на сцені Львівської опери вперше відбудеться показ The Great Gatsbу Ballet – українського балету-сенсації, що уже встиг підкорити світ.

Сцена з балету «Великий Гетсбі»

Балет «Великий Гетсбі» – найуспішніший і наймасштабніший балетний проект в історії незалежної України, який не має аналогів у світі. Від часу київської прем’єри The Great Gatsbу Ballet у жовтні 2014-го цю революційну постановку побачили у понад трьох десятках європейських міст. Понад 60 000 глядачів забезпечили виставі аншлаги на головних майданчиках Європи. І ось балет повертається на підмостки рідної країни – покази відбудуться у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі і Харкові. А опісля туру Україною творча команда «Великого Гетсбі» на довгих два роки вирушить у світове турне – містами США, Канади, Китаю та країн Європи.

Сцена з балету «Великий Гетсбі»

Над проектом The Great Gatsbу Ballet працював міжнародний зірковий склад творців. Режисером-постановником є один із найбільш затребуваних хореографів сучасності, за версією The New York Times, культовий Дуайт Роден (США), на рахунку у якого постановки для Ленні Кравіца, U2, Cirque du Soleil, Принца… Музику до балету створили знаний музичний продюсер Костянтин Меладзе й видатний композитор сучасності Юрій Шепета. Незмінним виконавцем головної ролі, а також художнім керівником постановки є Денис Матвієнко – найтитулованіший український танцюрист, єдиний у світі володар чотирьох Гран-прі міжнародних конкурсів: його ще називають «Баришніковим, Нурієвим і Годуновим в одній особі», його запрошують солістом найкращі світові театри – від Токіо до Парижа і Нью-Йорка.

Сцена з балету «Великий Гетсбі»

Найбільш неординарне сприйняття і виконання ролі Маєра Вульфшайма у «Великому Гетсбі», без сумніву, належить Кліффорду Вільямсу – знаменитому танцюристу із США, солісту Complexions Contemporary Ballet, запрошеному гостю й судді телешоу So you think you can dance. Також у постановці задіяні Катерина Кальченко – солістка Одеського театру опери та балету, лауреат Міжнародного конкурсу балету ім. Сержа Лифаря і Артур Гаспар – знаний танцюрист, соліст епатажної групи Kazaky, яка співпрацювала з Мадонною та світовими модними брендами, зокрема Dolce and Gabbana та Dsquared. Інші зіркові солісти балету – Станіслав Скринник, Іван Журавльов, Катерина Алаєва.

Сцена з балету «Великий Гетсбі»

The Great Gatsbу Ballet, створений за мотивами роману-бестселера Френсіса Скотта Фіцджеральда, – це більше, ніж балет. Головна концепція його творців – вийти за рамки жанрів, які уже існують, і створити абсолютно новий напрямок, який не сковували б жодні правила, умовності, стереотипи й кордони. Це стильний мікс найсильніших сторін класичного балету, сучасного танцю і кінематографа. Водночас центральними темами цього унікального проекту є завжди актуальні й близькі кожному питання – любов, надія, мрії, слава, помста, зрада, самотність…

Сцена з балету «Великий Гетсбі»

Джерело: Фотографії старого Львова

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини