Вдова героя АТО скликає львів’ян на акцію з ліплення вареників для бійців на передовій

Вдова, полеглого геройською смертю в зоні АТО старшого лейтенанта 1-го батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Андрія Родича – Вікторія виступила зі зверненням до мешканок міста Львова, в якому закликає долучитися до акції з ліплення вареників – для воїнів на фронті.

Про це повідомляє IA ZIK.

За словами вдови героя АТО Вікторії Родич, 11 квітня зі Львові дружна команда волонтерів, і вона – в тому числі, вирушає на Схід, до наших захисників.

«Тому 10 квітня, незважаючи на третій день Великодніх свят, організовуємо чергове ліплення вареників у Львові. Відгукніться, господиньки, давайте передамо хлопцям шматочок любові з рідного Заходу. Охочих доєднатися до цієї «вареничної толоки» просимо зголоситися за телефоном: 0680569531. Як завжди, необхідні: робочі руки, гарний настрій, борошно, варена картопля, смалець та пластикові відра», – закликає львів’янок на вареничну толоку для бійців АТО вдова героя.

Довідка IA ZIK.

Нагадаємо, що Андрій Ігорович Родич Андрій Ігорович – командир автомобільного взводу роти забезпечення 24-ї окремої механізованої бригади імені князя Данила Галицького Сухопутних військ Збройних сил України, капітан народився 5 березня 1988 року в місті Львові.. У 2004 році закінчив 9 класів загальноосвітньої школи №73 м. Львова, у 2006 році – Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

З 2006 року – в Збройних силах України. У 2011 році закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (місто Львів) за спеціальністю «Автомобільна техніка військ».

З 2011 року служив у 24-ій окремій механізованій бригаді імені князя Данила Галицького Сухопутних військ Збройних сил України (військова частина А0998, місто Яворів Львівської області).

З весни 2014 року брав участь в Антитерористичній операції на сході України.

29 липня 2014 року автомобіль «УРАЛ», яким керував старший лейтенант Родич, підірвався на фугасі поблизу села Волнухине Лутугинського району Луганської області. У результаті вибуху Андрій Родич загинув на місці.

14 серпня 2014 року похований на полі Почесних поховань №76 Личаківського кладовища міста Львова.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (14.11.2014; посмертно). Залишилися дружина та донька.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини