Ірма Вітовська: “Мова – це засіб збереження нації”

Мова – засіб збереження нації. Нею ми можемо показати, що ми інші, вважає українська акторка театру та кіно Ірма Вітовська.

Про це пише Gazeta.ua  із посиланням на ZIK.

“Росіянам сьогодні кажуть, що люди в Криму і на Донбасі нічим не відрізняються від них. Вони ж говорять як ми. Тому ми – єдиний народ. І вони мають рацію. Адже з точки зору їхньої правди вони забирають своє. Повинна бути мовна відмінність. Тоді вони подумають, що це не варто забирати, адже це не їхнє. Тоді не буде можливості і для маніпуляцій “згори”. Тоді це вже буде не визволення, а агресія. Українська мова стала самозбереженням української нації. І саме мовою ми можемо показати, що ми інші”, – наголосила Ірма Вітовська.

Багато російськомовних роблять усе для того, аби в майбутньому їхні діти й онуки розмовляли українською мовою, зазначає ZIK .

“У мене є багато друзів, які розмовляють російською, бо у такому віці їм вже важко опанувати українську. Але вони розуміють, що їхні діти повинні вивчити рідну мову.

Вона зазначила, що країну ідентифікують за сферою обслуговування – ресторанами, кафе, і ця сфера мусить бути україномовною.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини