Українські альпіністи сходженням на Еверест хочуть допомогти хворій дівчинці

Роман Городечний може стати першим львів’янином, який зійде на Еверест.

Українські альпіністи готові винести на найвищу вершину світу прапор компанії чи особи, готових допомогти, а всі отримані кошти перерахують на лікування дівчинки, хворої на рак. Про це вони розповіли під час прес-конференції у Львові.

Як повідомив львів’янин Роман Городечний, спортсмени вирішили своїм сходженням допомогти Соломії Шарко з Червонограда, яка потребує коштів на лікування від раку. «Ми піднімемо на Еверест прапор компанії чи приватної особи, а всі кошти віддамо на лікування дівчинки», – сказав він, розповідає Твоє місто.

Раніше цього року Роман Городечний організовував благодійний забіг для допомоги дівчинки. За його словами, він та ще його два колеги з Білої Церкви та Дніпра підніматимуться на Еверест, і Роман має шанси стати першим львів’янином, який підніметься на найвищу вершину світу.

Натомість їхня колега Ірина Галай з Мукачева планує зійти на гору Лхотцзе (8516 метрів). Унікальність сходження полягає в тому, що Ірина планує підкорити вершину, не використовуючи кисневих масок.

Зараз альпіністи тренуються, а вилетіти в Непал планують 6 квітня, де кілька тижнів проведуть для акліматизації і наприкінці травня піднімуться до штурмового табору на висоті понад 7000 метрів і чекатимуть сприятливих умов для підйому.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини