Що ще Ви не знали про Оперний театр у Львові?

Перебуваючи в складі Австро-Угорщини, будучи столицею Королівства Галичини і Лодомерії, місто Лемберг не мало свого театру до кінця XIX століття. Конкурс на будівництво був оголошений в 1895 році, в 1897 почалося будівництво і через три роки проект завершили. Місце для майбутньої Мекки культури і мистецтва було обрано на річці Полтва

Чому варто відвідати оперний театр у Львові? По-перше, тому що це красиво, та й споглядання прекрасного завжди надихає на добрі вчинки і дарує чудовий настрій.

Кожен корінний львів’янин знає, що головна пам’ятка міста – оперний театр імені Соломії Крушельницької. Втім, не всім відомі таємниці і загадки цього місця. Саме їх і належить дізнатися.

Зовні будівля прикрашена скульптурами «Слава» і «Перемога», а також фігурками «Життя», «Любов» і «Мистецтво». За задумом театр проектувався так, щоб усередині було максимально природне освітлення.

Всередині гостей зустрічає затишний дзеркальний хол з картинами і свічками, а далі вздовж коридору відкривається вид на залу. У центрі на стелі розташована люстра з дорогоцінних каменів з різними хитромудрими фігурками.


Фото instagram.com/bogunok

А ось на другому поверсі збереглися предмети побуту та речі Франца Йосипа. Також тут знаходиться затишне кафе «Комарик».

Місцеві жителі стверджують, що львівська опера найкраща не лише в Україні, а й в усьому світі! Відомій пам’ятці вже більше 100 років, а якщо бути точними, то 116. Театр проектував Зигмунт Горголевський. А легенда львівської Опери з’явилася відразу після смерті архітектора.

За розповідями жителів, він наклав на себе руки, як тільки дізнався, що підземні води підтопили будівлю Опери і вона потріскалася.

Джерело: ukraine-is.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини