Львів започаткує нові туристичні маршрути

У місті Лева цьогоріч планують організувати нові туристичні маршрути, щоб привабити більше гостей.

Як повідомляє “Високий замок” із посиланням на заступника начальника управління туризму Львівської міської ради Галину Гриник, одним із ключових маршрутів стане “Літературна мапа Львова” (в межах громадського проекту, який отримав перемогу в голосуванні). Екскурсоводи водитимуть гостей стежками й будівлями, де жили, працювали, видавали свої праці визначні письменники Галичини.

Другий маршрут пролягатиме місцями вуличних графіті. Туристам показуватимуть мурали, які стали арт-об’єктами, розповідатимуть про авторів того чи іншого графіті й історію зародження цього мистецтва у Львові.

Як зауважила посадовець, зараз існує чималий попит на гастрономічний туризм. Зокрема, гастрономічними стежками міста Лева найбільше мандрують громадяни Туреччини.

“Останнім часом турки зачастили до “Львіварні”. Їх цікавить культура споживання пива і сам хмільний напій. Також турки полюбляють смакувати у місті Лева стравами української кухні — варениками, дерунами, борщем…”, – наголосила вона.

За словами Галини Гриник, цьогоріч мерія впровадить не лише два нові туристичні маршрути, а й так звану туристичну децентралізацію — виведення туристичних потоків за межі центру (85% екскурсій пролягають центральною частиною міста).

“Якщо буде туристична децентралізація, це буде комфортно і гостям, і місцевим. Бувають випадки, коли львів’янин не може потрапити на вихідні в ресторан, що в центрі Львова, бо всі столики зайняті або заброньовані. Маємо створити нові туристичні локації — Підзамче, Кастелівка, Сихів. До речі, чимало муралів з графіті є на Сихові”, – зазначила заступник начальника управління туризму Львівської міськради.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини