Піди з дівчиною у театр: 7 вистав, які варто подивитися цього місяця у Львові

Сайт 032.ua підготував для своїх читачів добірку найцікавіших театральних вистав, які відбудуться впродовж лютого у Львові.

«Впольована пристрасть, або Підслухані пісні княжого саду»

2 та 3 лютого у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса (вул. Курбаса, 3) покажуть авторський проект Богдана Поліщука. У сюжеті переплітається український фольклор та міфи, глядачам пропонують своєрідну казку з князівнами, мольфарами, лицарями та богинями. Уперше в проекті Театру використають ляльок та створять містичний світ. Вартість квитків: 100 — 150 грн.

«Коли цвіте папороть»

2 — 4 лютого у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької (пр. Свободи, 28) відбудеться прем’єра опери-балету Євгена Станковича, у якому поєднуються народні традиції та сучасна хореографія з містичною музикою. Сюжет розповідає про різні епохи життя українців — від первісного єднання людини з природою до козацької доби та боротьби за свободу. Вартість квитків: 50 — 500 грн.

«Божественна комедія»

10 лютого Львівський академічний театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6) покаже виставу для дорослих. «Божественна комедія» розповість про божественне кохання, тепло між двома, до якого прагнуть усі. Вартість квитків — 60 грн.

«Варшавська мелодія»

14 лютого на камерній сцені Львівського театру ім. Марії Заньковецької розіграють п’єсу Леоніда Зоріна «Варшавська мелодія». У основі сюжету — кохання польської студентки Гелени та радянського студента Віктора, які пережили війну, але стикаються у мирний час із сталінським законом про заборони шлюбів з іноземцями. Вартість квитків уточнюйте в касі театру.

«Крила ангела»

17 лютого у Першому театрі (вул. Гнатюка, 11) покажуть виставу про всеосяжну любов, історію жінки, яка любила і втратила, а також про ілюзії, перевтілення і близькість людей. У рамках вистави покажуть чайну церемонію. Вартість квитків: 70 грн.

«Поїзд зі Львова»

16 лютого в Культурно-освітньому центрі ім. Довженка (пр. Червоної Калини, 81) актори театру «Воскресіння» покажуть мюзикл про події у Львові 1920 – 1940-х років. Вистава — це своєрідний «поїзд» у минуле, який «проїжджає» переселення на польські землі, у Сибір, веселі та гіркі події у супроводі пісень того часу. Вартість квитків: 100 грн, студентський — 70 грн.

«Слава героям»

24 лютого у Театрі Лесі Українки (вул. Городоцька, 36) відбудеться трагідкомедія за однойменною п’єсою Павла Ар’є. Сюжет розповідає про події ХХІ століття: в українському госпіталі у одній палаті лежать ветеран радянської армії та ветеран УПА. Чи здатні будуть українці навчитися на власних помилках та зробити висновки з уроків історії — основні питання у виставі «Слава героям». Вартість квитків: 50 — 80 грн.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини