Топ-6 кліпів “Скрябіна”: про біль, місця щасливих людей та маму

Андрій Кузьменко, він же Кузьма, створив перший україномовний гурт жанру альтернативної електроніки – гурт “Скрябін”. За весь час існування гурту було випущено 20 студійних альбомів. Чимало творів музиканта отримали широку популярність серед українців.

Він писав від задумливої лірики до соціальних проблем українського народу. Був патріотом й незламним оптимістом…

Пише 24 Канал.

Пропонуємо підбірку кращих кліпів талановитого музиканта, лідера гурту Скрябін Андрія Кузьменка.

1. “Чуєш біль”

Дебютним аудіоальбомом гурту “Скрябін” є композиція “Чуєш біль”. Альбом вийшов у 1989 році. Саме у цей період і створювався старий “Скрябін”.

На жаль, через брак коштів офіційно кліп про безіменного Героя, який за сюжетом на початку кліпу “народжується” з води і вирушає в подорож містом, так і не видали. Платівка пройшлася у колі друзів групи. А більшість оригінальних треків так і залишилися невідомими українським слухачам.

2. “Танець пінгвіна”

Альбом гурту “Скрябін”, що побачив світ 1998 року. До альбому ввійшло 12 композицій. Також тут містяться ремікси на раніше видані пісні. До того ж існувало дві версії кліпу: перша була з символікою за “партію зелених”, у другій – кадри з партійною символікою вирізали.

3. “Місця щасливих людей”

Кожне слово цієї пісні навчає цінувати неповторні миті життя…

Цікаво, що кліп на пісню знімався під Миколаєвом, на Дніпровському лимані.

4. “Добряк”

До цього альбому увійшло 10 пісень “Скрябіна”. Сам альбом вийшов в липні 2013 року. Стилістика пісень нагадує ранні альбоми групи.

А сам “Добряк” був записаний у місті Васильків Київської області у студії “На Хаті Рекордз”, де Скрябін записував також треки “Маршрутка”, “Пусти мене”, “Кінець фільму” (остання записана автором пісня) та інші музичні композиції.

5. “Мам”

Пісня, що вийшла навесні 2012 року. “Мам” – пісня-передбачення. За словами Кузьми, була придумана під час ДТП, коли він потрапив у густий туман і не міг розминутися з лісовозом, приготувавшись до найгіршого, Кузьма у свої 43 роки захотів до мами.

6. “Дельфіни”

Цей кліп Кузьма презентував 1 лютого, за день до своєї загибелі. Відео з’явилося на офіційному каналі співака на YouTube.

“Зайди в холодну воду, не бійся намочити ноги,
Переплисти кілометри льоду з дельфінами на той бік моря…”, – співає Кузьма в пісні.

Згадати біографію Скрябіна можна у нашому спецпроекті – життя простого і неймовірно талановитого хлопця з містечка під Львовом було сповнене пригод і веселощів, якісної музики і геніальних текстів, любові і віри у краще.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини