Львів’ян та гостей міста запрошують на гуцульське весілля

У неділю, 28 січня, у Львові, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбудеться День Гуцульської культури. Понад 150 мистецьких колективів колядуватимуть, танцюватимуть та навіть продемонструють обряд справжнього гуцульського весілля.

Про це сьогодні, 26 січня, під час прес-конференції розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало, передає кореспондент «Вголосу».

«У нас у неділю буде справжнє завершення Різдва: приїжджають з мистецьким дарунком, з великою автентичною культурою, з цікавими народними промислами з Верховинського району Івано-Франківської області понад 150 учасників художньої самодіяльності», – зазначила вона.

За словами Мирослави Туркало, також у понад 20 палатках буде представлено елементи народної культури та традиції декоративно-ужиткового мистецтва, а також організують різноманітні майстер-класи.

Також, як розповів голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк, гості з Гуцульщини колядуватимуть для львів’ян та гостей міста. І додав: «Ми представимо і наше гуцульське весілля. Будуть представлені також танцювальні колективи, гуцульська пісня».

Початок дійства – о 14:00 год.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини