Схід і Захід разом: у Львові та Маріуполі одночасно виконали твір на теми пісень «Океану Ельзи» (ВІДЕО)

А відтепер його можна переглянути і в мережі YouTube.

Напередодні Нового року у Львові та Маріуполі одночасно прозвучала прем’єра твору Богдани Фроляк «Не твоя війна» – фантазії на теми пісень «Океану Ельзи» для камерного оркестру, присвячена Львівському академічному камерному оркестру «Віртуози Львова» та Маріупольському академічному камерному оркестру «Ренесанс». Для тих, хто не мав змоги побувати на цій події, цей твір розмістили в мережі YouTube, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Прем’єрно цей твір пролунав 28 грудня одночасно у двох містах: Львові та Маріуполі. У Львові ця символічна подія відбулась в межах концерту «Сильвестрові рефлексії» від оркестру «Віртуози Львова».

– Ця подія об’єднала два міста-партнери – у Львові і в Маріуполі одночасно пролунав твір, який на моє замовлення написала лауреат Шевченківської премії Богдана Фроляк на тему твору «Океану Ельзи» «Не твоя війна». Гарно написано, дуже професійно, видно, що з душею. Це композиція, яку вона присвятила оркестрові «Віртуози Львова» та партнерові – оркестру «Ренесанс». Символічно, що твір, який має посвяту двом оркестрам зі Сходу і Заходу, звучав водночас. Це така ниточка, яка з’єднала в часі новорічних та різдвяних свят ці два міста, – розповів диригент оркестру «Віртуози Львова» Сергій Бурко.

Джерело: press-centr.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини